Sari la conținut
rares-dumitrescu-antrenorul-copiilor

După ce a abandonat cariera de scrimer, imediat după jocurile olimpice de la Londra de anul trecut, de unde a plecat cu argintul, campionul mondial Rareş Dumitrescu a intrat din nou în sala de antrenamente. Însă de data aceasta, pentru a continua tradiţia şcolii de scrimă în oraşul de la Poalele Tâmpei.
Îi este încă dor de competiţie, de adrenalină consumată în duel, de tacticile de lupta cu adversarul, pe planşeta, dar mai ales de emoţiile de pe podium. Îi trece repede, însă, pentru că îşi doreşte să fie alături de familie, acasă. Mai mult decât atât, vrea să ridice şcoala de scrima braşoveană la nivelul de altădată.
Şi pentru că scrima este pasiunea lui, nu s-a despărţit de sport. Toată experienţă sa poate fi valorificată acum în sala de sport de la Dinamo de copiii braşovenilor. Rareş Dumitrescu, alături de Eduart Iliescu, îi pregăteşte pe puşti pentru marile competiţii.
„ E o diferenţă de la  cer şi pământ între cariera de sportiv şi cea de antrenor.  Ca sportiv trebuia să am grijă doar de mine, acum ca antrenor trebuie să ai grijă de toţi cei care se află în sală, să vezi nevoile fiecăruia. Fiecare  copil are  un temperament diferit faţă de celălalt şi trebuie să le ai în vedere  pe toate” mărturiseşte Rareş Dumitrescu, antrenor scrima Dinamo Braşov.
„Este un sport care se bazează foarte mult pe viteză. Apoi copiii ajung la o vârstă în care creierul are şi el cuvântul lui. O altă calitate foarte importantă în acest sport este simţul măsurii” adaugă   Eduart Iliescu, antrenor scrima Dinamo Braşov.
„M-am antrenat mult, dar nu îmi este greu, mai ales că îmi place şi vreau să ajung ca Rareş Dumitrescu” a spus Maria Sibeş,  o viitoare sportivă. „Este fain. Tatăl meu a făcut scrimă şi m-a adus să văd cum este şi m-a atras acest sport” a spus Andreea Patila.
Copiii sunt foarte încântaţi de sportul pe care-l practică. Mai mult decât atât, ei visează, toţi, să devină campioni. Asta vor şi părinţii, care se bucură de faptul că la Clubul Sportiv Dinamo Braşov orele de scrimă sunt gratuite. Fetele şi băieţii merg la sală de mai bine de un an şi sunt fascinaţi de scrimă şi pur şi simplu sorb fiecare explicaţie venită din partea antrenorilor lor.

Comentarii

Ultimă oră