Sari la conținut
punct-muncit

În runda a noua a Ligii I, FC Brașov a obținut un punct pe terenul celor de la FC Botoșani, scor 0-0. Punctul stegarilor este cu atât mai mare cu cât de pe terenul moldovenilor au plecat învinse formații ca Astra Giurgiu sau Dinamo București.

Meciul dintre FC Botoșani și FC Brașov se anunța a fi unul pe viață și pe moarte, după evenimentele ce au avut loc înainte de startul partied. Brașovenii au cerut control anti-doping la meciul de la Boroșani, iar oficialii formației moldave s-au întrecut în declarații războinice. Toată lumea aștepta ca acest război dintre cele două tabere să se vadă și pe teren, iar prima repriza a fost destul de tensionată, cu intrări dure de ambele părți și cu foarte mulți nervi. Prima oportunitate de a deschide scorul a aparținut stegarilor, dar șutul lui Grigorie din minutul trei a trecut puțin pe lângă poarta botoșănenilor. În minutul 10 Patache a șutat de la 20 de metri, dar Florin Iacob a fost la post și a respins în corner. Zee minute mai târziu, Bruno Madeira a avut o intrare cu talpa asupra lui Patache, iar tehnicianul gazdelor, Leo Grozavu, a sărit de pe banca și s-a îndreptat amenințător spre mijlocașul portughez. Președintele stegarilor, Constantin Zotta, a reacționat și a sprintat până în dreptul băncii gazdelor având un schimb de replici cu tehnicianul moldovenilor. Meciul a continuat după ce Madeira a văzut cartonașul galben. Botoșaniul s-a chinuit să construiască, dar s-a lovit de fiecare dată de o echipă a Brașovului extrem de disciplinată din punct de vedere tehnic și care a depus un efort serios. În minutul 36, Constantinescu a centrat perfect de pe partea dreaptă, dar Liviu Ganea a reluat cu capul slab iar Curileac a reținut. Astfel s-a intrat la cabine la egalitate, scor 0-0.

Botoșaniul a avut ocaziile mari. Repriza secundă a început cu FC Botoşani în atac iar în minutul 47 Vaşvari a avut şansa deschiderii scorului. Mijlocașul moldovenilor a şutat din marginea careului dar mingea a lovit bara. Cinci minute mai târziu, Croitoru a trimis din lovitură liberă, puțin peste poarta lui Iacob. În minutul 64, Iacob a reușit să-și salveze echipa la ocazia uriașă a lui Fulop. Atacantul botoșănenilor a scăpat singur cu goalkeeper-ul stegar, după o pasă genială a lui Croitoru, dar nu a reușit să-l învingă pe Iacob care a respins în corner. Botoșaniul a atacat în continuare, dar fundașii brașoveni s-au achitat excelent de sarcini și au păstrat tabela intactă. S-a terminat 0-0 și FC Brașov a ajuns la zece puncte în clasamentul Ligii I.

Szabo e mulțumit de rezultat. Tehnicianul galben-negrilor, Adrian Szabo, a plecat la Botoșani cu gândul de a obține cel puțin un punct. El și-a îndeplinit obiectivul și se declară mulțumit de cee ace echipa a realizat în acest meci. „Felicit ambele echipe. Ne bucură că am reuşit să facem faţă acestui meci și din punct de vedere fizic și din punct de vedere tehnico-tactic. Am întâlnit o echipă bună a campionatului și am reușit să obținem un punct. De pe acest teren au plecat învinse și Astra și Dinamo. Tactica noastră a fost să jucăm și ne-am propus să nu pierdem. Am obţinut ceea ce ne-am propus. Obiectivul nostru este să acumulăm puncte și să ieşim din zona minată aclasamentului. Ne aşteptam să fie un meci greu. Botoşaniul își merită locul din clasament”, a declarant la finalul jocului antrenorul brașovean Adrian Szabo.

“Suntem cineva în campionat”. Dacă stegarii erau mulțumiți cu punctul obținut pe terenul din Botoșani, gazdele erau dezamăgite că au pierdut două puncte importante. „Nu sunt bucuros. Am încercat să construim dar am avut în față o echipă care a stat bine în teren, a fost agresivă și pragmatic. Brașovenii s-au apărat cu şase jucători și până la urmă le-a ieșit. Fiecare îşi construieşte strategia aşa cum consideră. Îi felicit felicit pentru punctual obținut, noi astăzi nu am fost foate inspiraţi. Ne-am creat destul de puţine situaţii de a marca. Nu aş fi crezut că se poate termina 0-0. Jucătorii merită felicitări pentru atitudinea pe care au avut-o dar am construit mult prea lent. Nu îmi plac egalurile dar este un punct acumulat. Mă bucur că inspirăm teamă. Dacă Braşovul vine să se apere, probabil că însemnăm şi noi ceva în campionat. Decât două egaluri, mai bine o victorie şi o înfrângere”, a declarat Leo Grozavu.

FC Botoșani – FC Brașov 0-0

FC Botoşani: Curileac - Patache, Ngadeu, Tincu, Acsinte - Vaşvari (Şvichi '59), Danci, Croitoru - Fulop, Hadnagy (Batin '84), Martinus (Ngakam '81)

Antrenor: Leo Grozavu

FC Braşov: Iacob - Străuţ, Machado, Leko, Serginho - Constantinescu (Vagner '81), B. Madeira, Santos, Aganovici - Grigorie (Ciocâlteu '75) - L. Ganea (C. Munteanu '90+1)

Antrenor: Adrian Szabo

Cartonaşe galbene: Fulop , Martinus / Madeira, Santos, Grigorie

Arbitru: Cătălin Popa (Pitești)

Asistenți: Alexandru Vodă (Alba Iulia), Ioan Ciocănea (Sibiu)

Rezervă: Ionuț Coza (Ilfov)

Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe), Cătălin Popa (Vaslui)

Comentarii

Ultimă oră