Sari la conținut
pulpa-de-rata-expirata-din-2012-

Cu asta, dar şi cu alte produse din carne expirate, vă serveau patronii unei pensiuni din Stupini, dacă inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului nu retrăgeau alimentele din local. În urma unei verificări în restaurant, comisarii au constatat şi faptul că temperatura, la care erau ţinute preparatele, nu era optimă. Proprietarii vor fi sancţionaţi.

Controlul comisarilor OPC a scos la iveală nereguli. Printre alimententele expirate se numără pulpa de raţă, ficat, mici, perişoare, dar şi pulpa de pui. „Acestea sunt o parte din produsele expirate pe care le vom reţine în vederea distrugerii. Majoritatea produselor din carne pe care le-am găsit au termenele de valabilitate expirate, unele chiar din 2012, de exemplu pulpă de raţă. De asemenea există şi produse care trebuiau refrigerate, iar dânşii le-au congelat”, a Sorin Susanu, comisar şef ANPC regiune centru Braşov.

• Produsele expirate au fost retrase şi distruse

„Pericolul poate fi foarte, foarte mare pentru că, produsele pe lângă că sunt expirate, sunt ţinute în condiţii total neconforme, sunt şi produse care nu au voie să fie congelate ci doar refrigerate, toate acestea pot duce la toxiinfecţie alimentară”, ne-a mai spus Sorin Susanu, comisar şef ANPC regiune centru Braşov. „Consider că este un incident neplăcut, cauzat de faptul că în urmă cu trei zile am angajat un nou bucătar, care din păcate nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, în sensul în care nu a verificat alimentele existente în bucătărie, nu a verificat temperatura frigiderului şi din cauza aceasta s-a produs acest incident. Categoric se vor lua măsuri în acest sens, nu se va mai repeta acest incident. Categoric că va fi concediat şi va răspunde pentru acest prejudiciu, pentru că noi nu am mai avut în trecut incidente de genul acesta şi vom remedia situaţia în totalitate”, ne-a spus Oana Maria Voicu, consilier juridic firmă. Proprietarii pensiunii vor plăti o amendă ce poate ajunge până la 30 de mii de lei.

Comentarii

Ultimă oră