Sari la conținut

Biroul Permanent al Organizaţiei Municipale (BPM) a PNL Braşov a hotărât la sfârşitul săptămânii trecute, în unanimitate, candidatura preşedintelui organizaţiei, Ioan Dumitru Puchianu, la funcţia de primar al Municipiului Braşov.
Vrea refacerea tradiţiei industriale. Dacă decizia va fi aprobată de Delegaţia Permanentă Judeţeană a partidului, Puchianu îşi va lansa oficial programul pentru municipiul Braşov. „Principalul meu obiectiv pentru mandatul 2012 - 2016 va fi crearea a 20.000 de locuri de muncă, în domeniul industrial, prin crearea a trei parcuri industriale. Trebuie să refacem tradiţia noastră industrială“, a declarat Puchianu, care spune că este interesat direct de crearea unei noi uzine de tractoare la Braşov.
A construit un„Paradis”. Puchianu are 48 de ani şi s-a născut în comuna Bran. Deţine împreună cu soţia sa DIP&GIP SRL, o firmă cu aproape 20 de ani de activitate. Investiţia sa cea mai cunoscută este complexul „Paradisul Acvatic, un loc de relaxare cunoscut de toţi braşovenii şi nu numai. A fost deputat PD-L în mandatul 2004-2008 şi a candidat la şefia Consiliului Judeţean la ultimele alegeri locale, pe care le-a pierdut la mustaţă. A plecat din PD-L la scurt timp, acuzând „trădări, aranjamente interioare şi sabotaje” din partea unor colegi.

Trădat de cel pe care l-a ajutat. În 1992, Puchianu şi-a ajutat mai tânărul coleg de la PD, George Scripcaru, pe atunci doar absolvent de Şcoală Profesională. Omul de afaceri l-a angajat atât pe viitorul primar, cât şi pe soţia sa la una dintre firmele sale. Ulterior, la alegerile din 2008, surse din PD au declarat că Scripcaru nu numai că nu a sprijinit campania fostului său binefăcător, dar i-a sabotat fiecare mişcare, speriat că ar fi putut să-i strice unele jocuri.

Comentarii

Ultimă oră