Publicarea programei aferente simulărilor Evaluării Naționale și Bacalaureatului, solicitată „în regim de urgență” Ministerului Educației de Consiliul Național al Elevilor.

 

Aceștia reamintesc faptul că la începutul lunii ianuarie 2021, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor au avut o întrevedere cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

Printre propunerile înaintate în cadrul întâlnirii, s-a numărat și organizarea simulărilor examenelor naționale, pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a. Această propunere a apărut ca urmare a faptului că elevii care vor susține anul acesta examenele naționale nu au avut ocazia să participe la o simulare de examen, având în vedere faptul că acestea nu au fost organizate anul trecut, din cauza contextului pandemic. Ministerul Educației a aprobat propunerea Consiliului Național al Elevilor, iar pe data de 16 februarie a fost publicat calendarul acestor simulări însă reprezentanții elevilor atrag atenția asupra faptului că, până la acest moment, nu au fost publicate procedurile de organizare a simulărilor și programa aferentă acestora.