Sari la conținut
psihologul-camelia-bancila-la-mix-actual

Un psiholog bun este, negreșit, modest și echilibrat.Și foarte ocupat.Și preocupat de ale lui.Nu va spune niciodată:" veniți la mine, sunt cel mai bun!”.

Și nu își va face veacul într-un studio de televiziune emițând păreri despre orice. Un psiholog bun este cel care și-a prelucrat și integrat traumele și experiențele trecutului, evoluând spre cea mai bună versiune a sa. Și psihologii au probleme în dragoste, și ei divorțează, au copii care o apucă pe căi greșite, suferă cànd pierd pe cineva drag. Sunt oameni.. Și psihologii au nevoie de psihologi. Și sunt obligați să învețe mereu. Într-o terapie, relația terapeutică este fundamentală. Dacă nu apare acea stare de bine după ce ai început terapia, e cazul să bați la altă ușă.
Brașovul are 1400 de psihologi atestați. Înainte de a apela la un psiholog, el trebuie verificat pe site-ul Colegiului. Posesori de diplome de psiholog fără de valoare sunt... "fără număr". Activi sunt 700. Iar de succes... Dumnezeu știe! Avem nevoie de ei, dar uneori ne temem de ei. Sau nu avem încredere.


Camelia Băncilă este președinta Colegiului Psihologilor-filiala Brașov . Un organism încă fragil care caută să-și contureze locul și rostul într-o societate în care prea puțini își găsesc și rol și rost.


Camelia Băncilă la Mix Actual. Emisiunea aici:


https://www.youtube.com/watch?v=8SvjxiLZBFM

Comentarii

Ultimă oră