Sari la conținut

Provocare lansată de Biblioteca Judeţeană Braşov pentru creatorii de filme de animaţie

provocare-lansata-de-biblioteca-judeteana-brasov-pentru-creatorii-de-filme-de-animatie


  „O carte în 60 de secunde”. Provocare lansată de Biblioteca Judeţeană Braşov pentru creatorii de filme de animaţie. Premiul cel mare este 2.000 de lei, tema va fi una dată, bazându-se în special pe manuscrise unice cu ilustraţii inedite!


   Sume între 800 şi 2.000 de lei. Asta pot obţine câştigătorii de la Concursul de filme de animaţie pe teme de patrimoniu.


   Concursul a fost lansat de Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov şi va avea loc în cadrul proiectului „SCIEFEST – Festival de Știinţă şi Industrii Creative”, un proiect care susţine inovaţia şi creativitatea, precum şi antreprenoriatul.


   Potrivit iniţiatorilor, concursul „are drept scop să stimuleze producţiile de animaţie, pe teme de patrimoniu, să valorifice colecţiile de patrimoniu scris, mai exact manuscrise unice cu ilustraţii inedite, prin intermediul acestor mijloace de expresie. Subiectele, povestea şi ilustraţiile de patrimoniu le vor fi puse la dispoziţie de către Biblioteca Judeţeană Braşov tuturor participanţilor”.


   Concursul este deschis şi pentru elevii şi studenţii la secţii de design şi arte vizuale ale liceelor şi instituţiilor de arte, dar și pentru absolvenţi, masteranzi şi doctoranzi ai facultăţilor de arte, teatru şi film, artişti vizuali şi creatori de animaţii, producători, agenţii şi firme din domeniu, etc.


  Concursul presupune realizarea unui film de scurt metraj de maxim un minut, de animaţie pe teme de patrimoniu, cu ilustraţia şi informaţiile furnizate de bibliotecă.


  Materialele video vor putea fi înscrise în concurs până joi, 12 noiembrie 2020, la adresa biblgb@rdsmail.ro


  Filmele trebuie să fie minim HD (adică la rezoluţie de 1280×720) şi de preferat în format MP4 sau MOV.


  Filmele de scurt metraj trimise trebuie să fie originale şi să respecte tema Concursului.


   Câştigătorii vor fi anunţaţi în 18 noiembrie 2020.


   Juriul va fi format din Adrian Voicu, regizor, Mara Oprişiu, producător, Ruxandra Nazare, bibliotecar.


         Mai multe detalii pot fi accesate pe site-ul bjbv.ro.

Comentarii

Ultimă oră