Sari la conținut

Protecţia Consumatorilor Braşov a dat amenzi de peste 100.000 lei

protectia-consumatorilor-brasov-a-dat-amenzi-de-peste-100000-lei

În perioada 18-23.12.2015 Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Centru (CJPC)  Braşov a organizat Comandamentul de iarnă 2015 cu trei locaţii în judeţul Braşov, respectiv Poaiana Braşov, municipiul Braşov şi zona Bran-Moieciu.

Au fost efectuate zeci de acţiuni de control în urma cărora au fost aplicate  amenzi contravenţionale în valoare de 105.000 lei şi 18 avertismente. De asemenea, reprezentanţii CJPC au oprit de la comercializare o cantitate de peste 545 kg produse, aplicându-se inclusiv măsuri de suspendare a activităţii operatorilor economici pentru o perioadă cuprinsă între una şi şase luni.

“Principalele nereguli identificate au constat in: produse cu data durabilitatii minimale depăşită, lipsa autorizaţiilor de funcţionare, folosirea de instrumente de măsurare neverificate metrologic (deficienţă ce poate conduce la înşelarea consumatorilor), condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare, dar şi deficienţe de etichetare şi informare a consumatorilor”, se arată într-un comunicat emie de instituţia amintită.

Valoarea amenzilor ar putea creşte până la sfârşitul anului având în vedere că “pe de o parte, în perioada următoare mai sunt operatori economici care trebuie să se prezinte la sediul CJPC Braşov în vederea definitivării acţiunilor de control, iar pe de altă parte urmează a doua etapă a Comandamentului de iarnă 2015 în perioada 28-30.12.2015”, după cum se arată în comunicat.

Comentarii

Ultimă oră