Sari la conținut

Asociaţia "Braşovul Pedalează" cheamă braşovenii cu iniţiativă la consultări în privinţa amplasării unor viitoare piste de biciclete prin oraş.

Asociaţia vrea să vină astfel în sprijinul autorităţilor locale care au anunţat posibilitatea amenajării unei piste de biciclete pe drumul vechi de Poiană. În prezent Braşovul are doar 10 km de piste pentru biciclete.
Sunt bani. Pentru a veni în sprijinul bicicliștilor, Administrația Fondului pentru Mediu a lansat în 20 iulie 2011 sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare nerambursabilă din cadrul ”programului de realizare a pistelor pentru bicicliști”. Suma maximă ce poate fi acordată în cadrul acestui program unui oraș sau municipiu este de 2,5 milioane lei, iar pentru comune este 1,5 milioane lei.
Prea puţin pentru o "Capitală verde". "Potențialul cicloturistic al Brașovului și al județelor vecine este imens. Din păcate, lungimea totală a pistelor pentru biciclete în oraș este de aproximativ 10 km, mult prea puțin pentru un oraș ce a fost declarat ”Capitala Verde a României”, spune Robert Lazar, preşedintele asociaţiei „Braşovul Pedalează”. De aceea, asociația cheamă brașovenii cu inițiativă la consultări. „Întrucât nu avem suficienți oameni ca să analizăm toate regiunile din Brașov, dorim ca cei interesați de construirea de piste pentru biciclete să ne trimită propunerile lor pe adresa de mail a asociației: contact@brasovulpedaleaza.ro sau la telefon 0724 / 348 215", a precizat Lazar.
Braşovul Pedalează. Cum trebuie să fie o pistă pentru biciclete.  „Menționăm că o pistă de biciclete trebuie să aibă minim 1 metru pe sens, iar lățimea minimă a unei benzi de circulație de pe drumurile publice trebuie să fie de 3,5 metri. Este de preferat ca pistele să fie amenajate pe carosabil, dar se poate ca acestea să fie prezente și pe trotuare, lăsând pietonilor un spațiu de cel puțin 1 metru", spun bicicliştii.
Biciclism până în Poiană? Autorităţile locale vor să profite de fondurile de mediu pentru a amenaja o pistă de biciclete până în Poiana Braşov. "Municipiul Braşov va depune un proiect pentru realizarea pistei de biciclete între Pietrele lui Solomon şi Poiana Braşov, traseul cel mai probabil fiind drumul vechi. Am ales acest proiect deoarece este un proiect amplu, are şanse să primească un punctaj mai mare conform criteriilor de finanţare şi sperăm că vom obţine banii necesari. Suntem în faza elaborării documentaţiei tehnice şi urmează să depunem cererea de finanţare“, a explicat Cecilia Doiciu, directorul Direcţiei Relaţii Externe, Cultură şi Evenimente din cadrul Primăriei Braşov.

Comentarii

Ultimă oră