Sari la conținut

Propunerea Protecţiei Consumatorului: tarife de exterior pentru taximetrişti

propunerea-protectiei-consumatorului-tarife-de-exterior-pentru-taximetristi

Motivul? Turistul nu poate ajunge legal de la Braşov la Bran

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Braşov, Sorin Susanu, a prezentat, într-o conferinţă de presă, mai multe măsuri care ar duce în opinia lui la rezolvarea unor probleme din domeniul taximetriei.


   Una dintre propunerile lui Sorin Susanu este introducerea „tarifelor de exterior”, valabile în afara municipiului Braşov. „Dacă un client vrea să meargă de la Gara Braşov la Bran, nu are cum să plătească o cursă. Nu există o formă legală privind transportul în regim de taxi între localităţi. În alte judeţe acest lucru este rezolvat, prin colaborare între primării şi consilii judeţene. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi în judeţul nostru. În acest mod, un turist ar putea circula legal între localităţi, iar acest serviciu ar fi fiscalizat”, a argumentat Sorin Susanu.

Taximetriştii, verificaţi la sânge?


   Sorin Susanu a prezentat şi alte măsuri pentru „curăţarea” branşei taximetriştilor. „Este nevoie de modificarea legislaţiei în domeniu. În prezent, legislaţia prevede că persoanele condamnate nu pot obţine atestat dacă au condamnări, dar de acest criteriu nu se ţine cont atunci când se dau vizele anuale. Criteriul «fără condamnări» penale ar trebui să fie inclus la verificările anuale. De asemenea, Primăria Braşov, care emite autorizaţiile taxi, ar trebui să nu le mai elibereze celor care au sancţiuni repetate”, a precizat Sorin Susanu.

Unele firme ţin blocate „bulinele”


   Şeful CRPC a declarat că în municipiul Braşov sunt firme mari care ţin blocate „buline” (autorizaţii pentru taximetre), fără ca în trafic să fie efectiv maşinile, ceea ce afectează calitatea serviciului.


   În prezent, la nivelul municipiului Braşov sunt valabile 1.431 de autorizaţii taxi, în condiţiile în care, conform unei hotărâri de Consiliul Local din 2008, pe străzile din oraş ar trebui să circule numai 1.109. Cum „norma de taxiuri” pentru Braşov este mai mică decât numărul de buline, municipalitatea braşoveană nu mai poate elibera noi autorizaţii.

Comentarii

Ultimă oră