Sari la conținut

Foştii elevi ai liceului Andrei Şaguna s-au reunit vineri pentru întâlnirea de 40 de ani de la absolvire.

Absolvenţii Colegiului Andrei Şaguna, Promoţia 114, s-au aşezat din nou în bănci şi au retrăit momentele de atunci. Viaţa era mai simplă, fără griji, cu vacanţe pe munte sau în deltă, alături de colegi şi profesori. Foştii liceeni spun că şi-au păstrat până azi spiritul de şagunişti şi au un sentiment deosebit, de fiecare dată când intră în lăcaşul de cultură.
Vremuri bune. Unul din absolvenţii din "71 este şi preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu. „Am fost o generaţie privilegiată, zic eu, pentru că am prins nişte ani foarte buni. A fost perioada în care s-a produs deschiderea către vest. Am avut câteva vizite istorice în acea perioadă în România, a lui Charles de Gaulle, a lui Richard Nixon. N-o să uit că am trăit un eveniment de excepţie, primul om pe lună, în iulie 1969. Una peste alta mă bucur că sunt alături de foştii colegi”, a povestit Căncescu.
De la liceu. Căncescu spune că dragostea pentru Braşov a căpătat-o încă de pe băncile şcolii. „Acesta a fost motivul pentru care, încă de la început, am ţinut şi am şi reuşit în mare parte să mă ocup de centrul istoric al Braşovului,  să renovez acest centru, să-l aduc la nivelul oraşelor civilizate din Europa”, a explicat preşedintele CJ.
„Live” pe internet. Evenimentul foştilor şagunişti a fost transmis în direct on-line de televiziunea şcolii, intitulată TELEAS, la adresa www.saguna.ro. Odată cu sărbătorirea a 40 de ani de la absolvire, conducerea Colegiului a inaugurat sala intitulată Lucian Blaga. Totul a fost realizat cu ajutorul Asociaţiei de Părinţi Ioan

Comentarii

Ultimă oră