Sari la conținut

Proiect inedit, de suflet: „Biblioteca mămicilor”, la Maternitatea Braşov

proiect-inedit-de-suflet-biblioteca-mamicilor-la-maternitatea-brasov

Câteva volume constituie prima bibliotecă de pe Secţia de Terapie Intensivă neonatală din cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie „Dr. I.A Sbârcea” Braşov.

Un „proiect de suflet”, iniţiat, de curând, de medicii de aici, pentru mămicile care vin la copilaşii născuţi prematur ce stau în incubator.

„De cele mai multe ori, când ai un copilaş bolnav, îţi e greu să te manifeşti în prezenţa lui, îţi este teamă că ai putea să-i faci rău. Aşa că sunt multe mămici care stau în linişte aici, tremurând şi de multe ori plângând. Este o atmosferă grea şi încercăm să schimbăm asta, să le ajutăm să schimbe şi ele ceva, într-o relaţie de normalitate: să stea de vorbă cu copiii lor şi dacă nu ştiu ce să le spună sau cum să-i încurajeze, să le citească o poveste, o rugăciune, să se simtă mai aproape unii de alţii”, a explicat dr. Olimpia Petrescu, şef Secţie Neonatologie.

Părinţii micuţului prematur – atât mama, cât şi tatăl, sunt încurajaţi să stea o oră pe zi alături de micuţul care se află în incubator. „Terapia Intensivă nu înseamnă doar perfuzii, înţepături şi monitoare în jurul bebeluşilor, ci şi viaţă, dragoste”, a mai punctat Olimpia Petrescu.

Toţi cei care vor să contribuie la creşterea bibliotecii, pot aduce cărţile la Maternitate.

Comentarii

Ultimă oră