Sari la conținut

Program special la Castelul Bran de 1 iunie! Festivități în prezența moștenitorilor legali

program-special-la-castelul-bran-de-1-iunie-festivitati-in-prezenta-mostenitorilor-legali

Moştenitorii Castelului Bran vin în România să sărbătorească 10 ani de când au primit domeniul Dracula!

Pentru 1 Iunie 2019, la Castelul Bran este pregătit şi un moment special care să amintească de împlinirea a 10 ani de când Castelul Bran a intrat de facto în proprietatea moştenitorilor de drept, copiii Principesei Ileana, nepoţii Reginei Maria.

Astfel, în prezenţa reprezentanţilor Castelului Reginei de la Balcic, se va dezveli, la ora 12.00, bustul Reginei Maria, realizat de artista Miliţa Petraşcu.

Manifestările din ziua de 1 iunie 2019 se desfăşoară sub patronajul Alteţelor Sale Imperiale şi Regale, Maria Magdalena Holzhausen şi Dominic de Habsburg, copiii Principesei Ileana şi nepoţii Reginei Maria, care vor fi prezenţi la Castelul Bran pe toată durata evenimentului.

Istoria regală a Castelului Bran începe din anul 1920, când Consiliul Orăşenesc Braşov i l-a donat Reginei Maria, în semn de recunoştinţă faţă de contribuţia sa la înfăptuirea Marii Uniri. La moartea reginei, în 1938, castelul a fost moştenit de către fiica sa preferată, Principesa Ileana, căsătorită cu un membru al fostei familii imperiale de Habsburg. După 1948, Castelul Bran a fost naţionalizat şi a intrat în proprietatea statului român. La 18 mai 2006, după o perioadă de proceduri juridice, castelul a fost retrocedat legal moştenitorilor din familia de Habsburg. Cu toate acestea, statul român, prin Ministerul Culturii, l-a administrat tranzitoriu şi în următorii trei ani. În 1 iunie 2009, castelul a intrat pe deplin în posesia moştenitorilor Principesei Ileana: arhiducele Dominic de Habsburg, arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen şi arhiducesa Elisabeta Sandhofer.

Pentru copii, program special de 1 iunie 2019. Intrarea va fi gratuită!

De 1 Iunie, copiii vor avea parte de un program special, la Castelul Bran. Astfel, militarii de la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Braşov vor transforma Parcul Regal al Castelului Bran într-un parc tematic, interactiv, pentru toţi copiii care iubesc armata, mişcarea şi natura. Tiroliene, panouri de căţărare, ateliere de îndemânare, trasee cu obstacole şi multe alte surprize vor fi pregătite astfel încât cei mici să devină vânători de munte pentru o zi sub îndrumarea apărătorilor crestelor carpatine. Copiii care vor răspunde „Prezent!” la apelul vânătorilor de munte vor fi recompensaţi cu un cadou.


   Toţi copiii, începând de la grădiniţă până la clasa a VIII-a vor putea intra la Castel gratuit, pe tot parcursul zilei, în intervalul 9.00 – 18.00.

    În aceeaşi zi, de la ora 13.00, va mai fi vernisată expoziţia de pictură „Baba Alba”, autori fiind elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău.

Momentul va fi urmat de o serie de lansări de carte: Cărţile de colorat ale Castelului Bran şi „Cartea minunată a părintelui Simeon”, ilustrată de elevii Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Piteşti. Sursa de inspiraţie pentru elevi au fost povestirile cu acelaşi nume scrise de Regina Maria pentru copiii ei.

Comentarii

Ultimă oră