Sari la conținut

Program prelungit pe timpul verii la „Paşapoarte”

program-prelungit-pe-timpul-verii-la-pasapoarte

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că pentru perioada de vară s-a decis ca programul zilnic de lucru cu publicul să se desfăşoare, începând din 24 iunie 2019, între 08.30 – 18.30 la structurile teritoriale de paşapoarte, acolo unde volumul cererilor înregistrate impune acest lucru, în această situaţie fiind şi structura din Braşov.


   Decizia vine în contextul în care, în anii trecuţi, în perioada de vară s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de solicitări.


    Pe de altă parte, oficialii MAI au reamintit că au fost implementate măsuri în plan legislativ, dar şi organizatoric, care au avut ca scop reducerea aglomeraţiei la ghişee.


    Astfel, a fost implementat un sistem de notificare prin SMS, înainte cu una până la trei luni faţă de expirarea termenului de valabilitate al paşaportului.


O altă măsură a fost creşterea termenului de valabilitate a paşaportului simplu electronic de la 5 ani la 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 25 de ani.

„Pentru a încuraja cetăţenii să opteze pentru varianta electronică a documentului de călătorie – cu o valabilitate de 10 ani, o altă modificare legislativă a vizat paşaportul simplu temporar. Această modificare prevede că paşaportul simplu temporar, care are o valabilitate de 12 luni, poate fi eliberat mai repede, doar în situaţiile prevăzute de lege, cum ar fi motive de sănătate, familiale sau profesionale, atunci când este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea paşaportului simplu electronic sau atunci când cetăţeanul respectiv se află în străinătate şi nu mai posedă documente de călătorie valabile şi trebuie să îşi continue călătoria în străinătate sau să îşi reglementeze şederea pe teritoriul unui stat. Fără justificarea urgenţei, paşaportul temporar va fi eliberat în termenul prevăzut de lege pentru varianta electronică, respectiv 10 zile lucrătoare”, a transmis ministerul.


 În plus, pentru evitarea aglomeraţiei la depunerea cererilor de eliberare a paşaportului, solicitanţii au posibilitatea de a se programa online.

Comentarii

Ultimă oră