Sari la conținut

PROGNOZA pentru următoarele 2 săptămâni! Revine canicula

prognoza-pentru-urmatoarele-2-saptamani-revine-canicula

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, care anunță temperaturi caniculare în cea mai mare parte a țării.


    ANM anunță că estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe durată medie (ECMWF) de la Reading, Anglia, fiind prognozate temperaturile maxime și minime corespunzătoare fiecărei regiuni a țării și adaptate local cu modele statistice. De asemenea, sunt indicate perioadele cu probabilitatea ce mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Pentru Transilvania, meteorologii au anunțat, de asemenea, creșteri de temperaturi. Astfel, în perioada 17-19 septembrie vor fi maxime de 30 și 32 de grade Celsius. Ulterior, pe parcursul celei de a doua săptămâni, acestea vor ajunge la medii de 20-22 de grade Celsius. Minimele acestei perioade se vor situa între 10 și 14 grade, respectiv 8 și 10 grade. Intervalul 20-24 septembrie aduce o probabilitate mare de apariție a ploilor.

În zona montană vremea se va încălzi treptat, până în jurul datei de 18 septembrie, când se vor înregistra valori termice, în medie, de 24 de grade Celsius, apoi se va răci, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge în jurul valorii de 14 grade Celsius. În nopțile din perioada 17-20 septembrie, mediile temperaturilor minime se vor încadra între 12 și 14 grade, respectiv 6-10 grade. Ploile vor avea o probabilitate mai mare de apariție după data de 20 septembrie.

Comentarii

Ultimă oră