Sari la conținut

Profesorii se pot titulariza cu notele din anii trecuți

profesorii-se-pot-titulariza-cu-notele-din-anii-trecuti-

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri Ordonanța de Urgență care le permite profesorilor să se titularizeze pe baza notei obținute în anii anteriori la examenul de titularizare. Potrivit Ministerului Educației, de această ordonanță urmează să beneficieze 3.242 de cadre didactice.
"Modificarea Legii Educației vine la o săptămână după ce Curtea Constițutională a publicat motivarea deciziei de neconstituționalitate a articolului care le permite profesorilor să se titularizeze folosind rezultatele la examenul de titularizare din ultimii 6 ani” a declarat ministrul Educației, Remus Pricopie,.
"Avem OUG în așa fel încât 3242 de profesori să poată da examen de titularizare (...) Practic, respectăm ce ne cere Curtea Constiuționala", a mai declarat Remus Pricopie, la începutul ședinței de Guvern.
În aceste condiții, Ministerul Educației a anunțat că Guvernul a aprobat în ședința de guvern OUG care modifică art. 253 al Legii nr. 1/2011, ca urmare a Deciziei Curții Constituționale nr. 106/2014, publicată în MO nr.238/03.04.2014.
Articolul precizează că toate cadrele didactice, promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din învățămantul preuniversitar în ultimii 6 ani și care sunt angajate deja pe baza contractului individual de muncă pe perioada determinată, pot fi repartizate pe perioada nedeterminată în unitățile de învățământ unde predau.

Comentarii

Ultimă oră