Sari la conținut

Profesorii care sunt implicați în proiectele europene vor fi plătiți la un nivel superior

profesorii-care-sunt-implicati-in-proiectele-europene-vor-fi-platiti-la-un-nivel-superior

O victorie în numele profesorilor! Deputatul Roxana Mînzatu a reușit astăzi, în plenul Camerei Deputaților, să obțină o modificare importantă a proiectului de lege prin care se aproba OUG 80/2016. Proiectul a fost amendat înainte de votul final și a fost adoptat modificat, cu 134 de voturi din 144.

Singura schimbare a fost abrogarea articolului VI, care se referea la modul în care sunt retribuiți angajații statului care participă la implementarea unor proiecte europene. Deși, în acest caz, munca lor este plătită din bugetul proiectului și nu din cel al statului, sumele erau plafonate.

Propunerea tehnocrată, prin respectiva ordonanță, era ca nivelul de salarizare să fie cel aferent funcției din insituțiile/autoritățile publice beneficiare ale proiectelor, adică de la 19 lei pe oră pentru un debutant. În același timp, ONG-uri sau firme implicate în proiect plăteau pentru aceleași prestații salarii mai mari, de până la 70 de lei pe oră, potrivit ghidurilor de finanțare.

„Am primit numeroase sesizări, mai ales din partea unor profesori, care din dorința de a-și ajuta și mai mult elevii, au optat pentru ore suplimentare în cadrul unor proiecte. Aceștia trebuie încurajați să facă și pe viitor așa ceva, în folosul comunității, dar și pentru dezvoltarea lor personală. De aceea trebuie plătiți la valoarea lor și a celorlalți specialiști, din afara sistemului public. Câștigul este și al bugetului de stat, prin impozitele și contribuțiile încasate din salarii mai mari. Mă bucur că azi am reușit să-mi conving colegii deputați să abroge acel articol nedrept. Munca egală va fi plătită egal și de acum încolo”, a declarat deputatul PSD Roxana Mînzatu.

Comentarii

Ultimă oră