Sari la conținut

Procesiune prin Centrul Brașovului, pentru a marca anul omagial al satului românesc

procesiune-cu-faclii-prin-centrul-brasovului-pentru-a-marca-anul-omagial-al-satului-romanesc

Peste 750 de tineri se vor întâlni la Brașov, pentru a marca anul omagial al satului românesc și pentru a sublinia importanța păstrării tradițiilor!

Tinerii ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului se vor întâlni la Brașov în perioada 16 – 18 august 2019. Evenimentul (ITO Brașov 2019) este organizat de către Protopopiatul Brașov și Arhiepiscopia Sibiului.

Această întâlnire își propune să reunească în municipiul Brașov între 750 și 1000 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, din județele Brașov și Sibiu.

„Cu această ocazie vor avea loc o serie de manifestări culturale și artistice dedicate tinerilor participanți, dar și locuitorilor municipiului Brașov, dar și o procesiune intitulată procesiunea luminii și a portului popular. Tinerii vor străbate străzile din centrul Brașovului îmbrăcați în costume tradiționale și purtând făclii pentru a marca anul omagial al satului românesc, dar și pentru a atrage atenția asupra importanței valorilor pe care satul românesc le oferă”, au precizat reprezentanții Protopopiatului Brașov.

Procesiunea se va desfășura în data de 16 august 2019 pe traseul Piața Unirii, str. Prundului, Șirul Beethoven, str. George Barițiu, str. Mureșenilor, str. Nicolae Iorga, pană la Biserica Buna Vestire și va avea loc în intervalul orar 21:00-22:00.

Comentarii

Ultimă oră