Sari la conținut

Probleme în Piaţa Dacia. Pieţarii, în audienţă la Prefectură

probleme-in-piata-dacia-pietarii-in-audienta-la-prefectura

Zeci de comercianţi au fost la Prefectura Braşov pentru a discuta cu trimisul guvernului în teritoriu. Oamenii sunt supăraţi că în doar câteva zile trebuie să se prezinte la o licitaţie pentru achiziţionarea tarabelor pe care îşi vând marfa de multă vreme, doar în baza taxelor plătite la administraţia piaţei. La întâlnire a participat şi viceprimarul Răzvan Popa care a spus că va încerca să găsească o soluţie în cazul comerciaţilor.
"Oamenii sunt speriaţi de faptul că vând de o viaţă la aceleaşi tarabe, de foarte mulţi ani şi acum sunt pe cale să îşi piardă taraba dacă se găseşte cineva cu mai mulţi bani, mai potent financiar să-i scoată de acolo" a declarat Răzvan Popa,  viceprimarul Braşovului. "În funcţie de solicitările dânşilor o să facem o adresă şi o să purtăm o discuţie cu Primăria Braşov, a fost chemat şi domnul viceprimar Răzvan Popa pentru a fi prezent la aceste discuţii, încercăm să-i ajutăm pe oameni pentru că una dintre atribuţiile prefectului se referă la pacea socială şi acest lucru înseamnă şi mulţumirea celor care, să fim sinceri, stau zi de zi în frig şi vând la tarabă şi nu este o muncă şi un serviciu uşor" a adăugat Mihai Mohaci, prefectul Braşovului.
"Îngrijorarea lor din punctul meu de vedere este absolut justificată însă există acest regulament de funcţionare a pieţelor care prevede ca tarabele să se ocupe prin licitaţie. Vom vedea dacă se va putea să amânăm acestă licitaţie până anul viitor până vom reuşi să modificăm regulamentul de pieţe" a precizat viceprimarul.

Comentarii

Ultimă oră