Sari la conținut
prioritatile-primariei-brasov-in-2014

Banii pentru investiţii sunt puţini! Este şi motivul pentru care executivul primăriei a trebuit să facă o prioritizare a proiectelor braşovene pentru finanţarea din acest an.
Unele dintre planuri au fost puse la păstrare în sertar pentru momentul în care vor fi sume suficiente pentru implementare. Orice locuitor al oraşului care este interesat de cum arată bugetul municipiului şi care sunt intenţiile administraţiei privind dezvoltarea Braşovului pe 2014, poate accesa site-ul primăriei, unde a fost postat proiectul de buget. Acesta va fi votat de consilierii locali într-o şedinţa programată la sfârşitul lunii.


Reparaţii capitale, reabilitări termice sau construcţii de noi corpuri de şcoală. De asemenea, vor fi realizate igienizări şi reparaţii în 86 dintre unităţile de învăţământ din oraş. Sunt câteva dintre proiectele care vor fi finanţate, conform proiectului de buget.  „Am fi vrut în acest an să facem la patru şcoli generale săli noi de sport. Însă din lipsa banilor mai facem doar la şcoala gen nr. 15.” a declarat George Scripcaru, primarul Braşovului.
Bugetul estimat pentru a fi cheltuit în 2014 este aproape la fel ca şi cel de anul trecut şi se ridică la valoarea de aproximativ 600 de milioane de lei.   George Scripcaru apreciază că oraşul are foarte mult de pierdut, financiar vorbind, din cauza că nu este zăpadă, mai ales în Poiana, pe pârtii. „Am fi câştigat mai mult dacă domeniul schiabil ar fi funcţionat la capacitate maximă. Apoi şi faptul că nu se produce energie termică la anumită cantitate şi veniturile scad. Pe de altă parte, utilităţile şi serviciile  trebuiesc achitate, iar dacă ar fi venituri poate lucrurile s-ar mai echilibra.” a adăugat primarul George Scripcaru.

Printre proiectele care vor intra în lucru sau care vor fi continuate în acest an se numără finalizarea reamenajării grădinii Zoo, reabilitarea Pieţei Sfatului şi refacerea tronsonului vechi al pasajului Fartec. De asemenea, vechiul plan de contruire a unui pasaj subteran în Zona Micşunica a reintrat în atenţia autorităţilor locale şi a fost introdus ca punct în bugetul din acest an. O pârtie de sanie va fi realizată, domeniul schiabil va fi extins, şi se va avea în vedere şi dublarea capacităţii de parcare din Poiana Braşov.

Comentarii

Ultimă oră