Sari la conținut

Primul târg al verii ce a reunit producătorii la Brașov, n-a avut un succes răsunător

primul-targ-al-verii-ce-a-reunit-producatorii-la-brasov-na-avut-un-succes-rasunator

Efect de pandemie: primul târg al producătorilor nu s-a prea bucurat de clienţi!

Primul târg al verii şi primul deschis după „marea închidere” nu s-a prea bucurat de clienţi.

„Târgul cu gust şi gusturi” a fost deschis în zona Lacului Noua din Braşov, pe finalul săptămânii trecute, de joi până duminică, iar organizatorii spun că nu a fost nici pe departe cu afluenţa altor ani. Nici vremea, însă, nu a prea ajutat.

„Au fost zile ploioase şi pline de distanţare. Nici când a fost vreme frumoasă, lumea nu a avut curaj să iasă în numărul cu care eram obişnuiţi altădată, aici. Însă, sperăm să intrăm în normal. (…) Nu cred însă că vremea a ţinut braşovenii în casă, cred că vremurile prin care trecem acum ţin oamenii la distanţă”, a spus Alina Samoilă, organizator al evenimentului.


    Cei care însă au ajuns la târg, au avut la dispoziţie oferta a 27 de producători, dispuşi în două zone distincte. Unii la intrarea în zonă, iar o altă parte, în zona grătarelor, unde au fost vândute bucatele.


     În zona hand-made-urilor, la intrare, cei interesaţi puteau găsi produse din piele, bijuterii hand-made, produse din carne şi lapte, dar şi dulceţuri.


     „Siropuri, şerbet, dulceţuri din petale de trandafiri, care sunt foarte căutate acum – cu asta am venit. Mai avem şi alte produse, produsele pădurii: măceşe, cătină, coacăze, afine, mure, zmeură. Le culegem din pădure, le procesăm, facem dulceaţă, şerbet sau sirop”, a explicat Mariana Sebeni, producător.


    Dacă lucrurile vor evolua favorabil, organizatorii vor ca şi în luna iulie 2020 să fie deschis un astfel de târg, la care speră să aibă mai mulţi clienţi.

Comentarii

Ultimă oră