Sari la conținut

Primul derby din Seria III a Ligii a 3-a: SR Municipal Braşov - Universitatea Craiova

primul-derby-din-seria-iii-a-ligii-a-3a-sr-municipal-brasov-universitatea-craiova

SR Municipal va întâlni Craiova lui Mititelu - un derby care promite spectacol pe gazon şi în tribune!

Week-end-ul va prilejui un „meci de tradiţie al fotbalului românesc”. Aceasta este descrierea făcută primului derby din Seria III a Ligii a 3-a, SR Municipal Braşov - FC „U” Craiova 1948, programat sâmbătă, 1 septembrie 2018, de la ora 17.00, pe Stadionul Tineretului.

Ambele formaţii vin după victorii în etapa inaugurală şi îşi doresc să confirme cu un rezultat bun, în contextul unei lupte pentru promovare ce se anunţă deloc uşoară, în care s-au mai înscris Turris Oltul Turnul Măgurele şi AFCM Alexandria.

Jocul va avea un aer aparte, mai ales pentru acest eşalon, dacă ţinem cont că, foarte probabil, „stegarii” din tribune urmând a avea şi ei duelul lor, cu fanii craioveni din Peluza Sud, care au rămas alături de formaţia lui Adrian Mititelu şi nu au migrat către CS U din Liga I. De menţionat că „alb-albaştrii” participă doar la meciurile din deplasare ale echipei favorite, nemulţumiţi că jocurile de „acasă” se dispută la Turnu Severin.

„Suntem în faţa unui meci de tradiţie al fotbalului românesc. Mi-aş dori să avem mereu astfel de meciuri, pentru asta te faci fotbalist. Craiova are jucători cu ştate vechi în Liga I, dar şi tineri care sunt dornici de afirmare. Am urmărit echipa lor. Încearcă să joace ofensiv, îi obligă şi tradiţia clubului să facă asta. Noi am avut o săptămână foarte bună, am văzut o atitudine bună la antrenamente, sper să aratăm şi sâmbătă la fel, la joc. Va fi un meci de ambiţie, în care sper să fim inteligenţi şi să câştigăm”, a spus antrenorul Florin Stângă, care are la dispoziţie tot lotul valid.


   Meciul de sâmbătă are o mare însemnătate pentru tehnicianul lui SR Municipal, care, în tricoul lui FC Braşov, a marcat primul său gol în Liga I împotriva Universităţii Craiova, în urmă cu 15 ani. „Cu Craiova am dat primul gol în Liga I, mereu a fost ceva special pentru mine acest duel. A fost 2-2 pe «Oblemenco». Am intrat la 0-2 şi am scos un egal prin golul meu şi o reuşită a lui Romeo Surdu”, rememorează antrenorul Florin Stângă.

Jucătorii SR Municipal speră să câştige meciul de sâmbătă, chiar dacă sunt conștienți că acest lucru va fi foarte dificil.

„Este important că jucăm acasă, mai ales după ce am prins încredere cu victoria din prima etapă. Cu ajutorul suporterilor putem face un meci mare. Chiar dacă e vorba de Liga a 3-a momentan, eu mi-am dorit de mic să joc la această echipă şi să joc derby-uri cu echipe de tradiţie”, a mărturisit portarul Abi Popa.

Comentarii

Ultimă oră