Sari la conținut

Primul avion va ateriza la Braşov în această vara! (UPDATE: ORA:13:47)

primul-avion-va-ateriza-la-brasov-in-aceasta-vara-

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Aristotel Căncescu, după discuţia pe care a avut-o cu braşoveanul care proiectează aeronave în Germania. Cătălin Gologan, fratele renumitului matematician Radu Gologan, lucrează la o firma nemţească şi construieşte un prototip cu care vrea să facă primul zbor spre România, cu aterizare la Braşov.

„E deja o firmă din Germania care dorește să facă un zbor demonstrativ, o aterizare cu un avion fără pilot, un avion teleghidat. E vorba despre unul din marii constructori de avioane pe care i-a dat Braşovul, care a lucrat la fabrica de elicoptere din Braşov. Cătălin Gologan a fost ginerele lui Iosif Şilimon”, a declarat Aristotel Căncescu, președintele CJ Brașov.

Lucrările la pistă aeroportului de la Ghimbav continuă, astfel că trei sferturi din execuţie este gata. Şeful executivului judeţean, Aristotel Căncescu apreciază că şi în acest stadiu pistă poate fi folositoare pentru decolare şi aterizare. Acesta este şi motivul pentru care la vara se va face o prima proba. Nu este singură solicitare pentru folosirea pistei. Mai există o cerere din partea unor oameni de afaceri braşoveni, care deţin în proprietate avioane uşoare. Printre aceştia se numără şi Călin Costan.

Comentarii

Ultimă oră