Sari la conținut

Primele containere ale secţiei modulare ATI de la „Judeţean” ajung la Braşov

primele-containere-ale-sectiei-modulare-ati-de-la-judetean-ajung-la-brasov

Primele containere ale secţiei modulare ATI de la „Judeţean” ajung astăzi la Braşov. Transporturile se fac cu 4 tiruri de mare tonaj şi vor traversa Braşovul cu autorizaţie specială până pe 27 iulie 2020!

Secţia modulară de terapie intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a ajuns în etapa transportării containerelor în care vor fi amenajate saloanele. Astăzi, 9 iulie 2020 vor ajunge la Braşov primele containere, iar vineri, 10 iulie 2020 va mai ajunge încă un lot.

Pentru accesul vehiculelor de mare tonaj, Primăria Braşov a emis permisele de liberă trecere, iar potrivit acestor documente, transporturile se vor face în perioada 9 – 27 iulie 2020 cu ajutorul a 4 TIR-uri. Tot în 9 iulie 2020, la Spitalul Judeţean va ajunge şi o automacara de 48 de tone, necesară descărcării containerelor.


    Transporturile sunt programate în câte două zile săptămânal (săptămâna aceasta joi şi vineri, iar săptămâna viitoare miercuri şi joi), între orele 8.00 - 16.00. Poliţia Locală va monitoriza circulaţia acestor tiruri şi va acorda sprijin dacă situaţia o impune.


   Vehiculele vor circula pe traseul ocolitoare - str. Zizinului - str. Traian - str. Octavian Augustus - Spitalul Judeţean şi retur, iar pe fiecare platformă vor fi câte două containere.


    Secţia modulară de terapie intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este construită de Medicare Tehnics, valoarea contractului fiind 10.299.510 lei, fără TVA.


      Secţia ATI exterioară spitalului va avea o capacitate de 27 paturi dispuse în 4 saloane, 3 rezerve de tip izolator şi spaţii cu funcţiuni suport pentru secţie. În primă fază, această secţie va fi folosită pentru tratarea cazurilor grave de pacienţi cu COVID-19, apoi pentru alte cazuri critice. De asemenea, aceasta va avea şi o morgă specială cu o capacitate de 30 de locuri, în care vor putea fi depuse în siguranţă trupurile neînsufleţite ale pacienţilor cu boli contagioase.


    Pentru construirea acestei secţii, Braşovul a alocat suma de 11.976.260 lei, bani care se estimează că vor fi recuperați din fonduri europene.

Pentru dotarea acestei secţii va mai fi nevoie de încă 13 milioane de lei, sumă care va fi asigurată din fonduri europene.

Comentarii

Ultimă oră