Sari la conținut

Primăria se laudă cu monumentele reparate de Consiliul Judeţean

Monumentele istorice readuse la viață de Consiliul Județean, junii și rezervația Postăvarul, sunt trei dintre cele mai importante simboluri cu  care se poate mândri orice brașovean. Acesta este și motivul pentru care cele trei embleme apar în materialele de promovare realizate de administrația locală.
Banii pentru realizarea broșurilor, pliantelor, hărților și albumului au venit de la Uniunea Europeană, la care municipiul a contribuit cu 2% din valoarea proiectului. A trecut mai bine de un an de la semnarea proiectului dintre ministerul Elenei Udrea și municipiu, prin care s-au alocat aproape 10 miliarde de lei vechi. Obiectivul proiectului a fost promovarea potențialului turistic al orașului. Monumentele istorice restaurate, unele dintre ele de la temelie, de instituția Consiliului Județean, apar cel mai des în materialele publicate de minicipalitate. Turnul Alb, Turnul Negru, zidul vechi al Cetății, bastioanele sau zona de După Ziduri sunt doar câteva dintre obiectivele istorice ce apar în filmul de prezentare a centrului turistic românesc.
Primăria Brașov a realizat și distribuit zeci de mii de pliante, broșuri, hărţi, DVD-uri și cataloage care au promovat ansamblul monumentelor de arhitectură de artă și memoriale din municipiul Brașov, evenimentul cultural „Sărbătoarea Junilor”, precum și Rezervația de peisaj Masivul Postăvarul. Ministerul Elenei Udrea va mai aloca bani şi pentru realizarea unor centre de informare turistică, ce vor intra într-o rețea națională.  A.L.

Comentarii

Ultimă oră