Sari la conținut

Primăria realizează dezinfecția unităților de învățământ, pentru începerea în condiții de siguranță a școlii,

primaria-realizeaza-dezinfectia-unitatilor-de-invatamant-pentru-inceperea-in-conditii-de-siguranta-a-scolii

Primăria realizează dezinfecția unităților de învățământ, pentru începerea în condiții de siguranță a școlii, în data de 8 februarie. Dezinfecția se realizează cu un produs din Belgia și avizat de Ministerul Sănătății.

Acesta este destinat special dezinfecției suprafețelor și a instrumentarului în unități sanitare, precum și în alte locații. Potrivit specialiștilor, substanța se aplică prin pulverizare și distruge virusurile și bacteriile în maximum 60 de minute.

Vor fi dezinfectate toate sediile instituțiilor de învățământ din Brașov, cu excepția Școlii Gimnaziale nr 1 de pe strada Cocorului, aflată în renovare și unde nu se țin cursuri, și a creșelor și grădinițelor care și-au început deja activitatea și unde dezinfecția a fost realizată săptămâna trecută.

Dezinfecția se realizează cu cinci echipe. Distribuția materialelor sanitare necesare curățeniei și dezinfecției curente a fost asigurată încă din luna decembrie 2020.

În cursul săptămânii viitoare vor fi distribuite 160.000 măști pentru personalul didactic și nedidactic. Reamintim că primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu au avut o discuție cu inspectorul școlar general, Ovidiu Tripșa, cu privire la modul de derulare a cursurilor în municipiul Brașov. Având în vedere incidența de infectare la nivelul municipiului, școala va începe, de luni, 8 februarie, în scenariul galben, respectiv se vor deschide grădinițele și vor începe cursurile la învățământul primar, clasa a VIII-a și clasa a XII-a.

Comentarii

Ultimă oră