Poliţia Braşov a propus Primăriei o serie de măsuri ce vor asigura siguranţa pietonilor. Solicitările oamenilor legii vor fi aplicate în zilele ce urmează. „Au fost analizate o serie de propuneri venite din partea Poliţiei Rutiere, legate de resistematizări în municipiul Braşov. Cum am făcut de fiecare dată, tot ceea ce solicită Poliţia Braşov, încercăm să le punem în practică, având în vedere că ei stau în stradă şi ştiu exact ce se întâmplă. Vor fi mai multe treceri de pietoni unde vor exista limitatoare sau vor fi semaforizate”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov.
- Scade limita de viteză în municipiu
goe
10 Mar 2016
De ce nu se adopta camere tip radar, treceri semnalizate si iluminate, eventual cu buton? Solutii pompieristice ca sa avem cu ce scoate ochii la alegeri. Brasovul cred ca are cele mai lungi zone preorasenesti, unde traficul pietonal este 0, dar avem limite de viteza ca sa putem pune politisti sa facem cota de amenzi.
Radu IAMANDI
10 Mar 2016
Ar fi mult mai simplu dacat sa ducem o campanie de civilizare a pietonilor.
Eu sunt si pieton si sofer dar de fiecare data cand traversez o strada ma asigur, chiar daca sunt pe trecerea de pietoni.
Exista posibilitatea ca un autovehicul sa aiba o defectiune la sistemul de franare sau pur si simplu soferul sa nu fie atent, sa sufere un accident cerebral sau sa fie idiot.
El este vinovat iar eu sunt mort sau leguma.
Legea prevede obligativitatea asigurarii inaintea traversarii unei strazi chiar daca aceasta se face pe trecerea de pietoni.
Nu am vazut nici un pieton amendat pantru faptul ca nu s-a asigurat inainte de a pune piciorul pe carosabil in vederea traversarii.
De asemenea consider o lipsa de gandire ca sa fiu elegant in legatura cu executarea trecerilor de pietoni care traverseaza bulevarde cu minimum 4 benzi.
Acestea ar fi trebuit sa aiba un squar pe mijloc delimitat cu borduri, ca un trotuar, astfel pietonii nu ar mai fi traversat bulevardul fara sa se opreasca, avand senzatia de siguranta in momentul in care ar fi pasit pe acel squar.
In conditiile actuale datorita faptului ca nu exista o modalitate de a atentiona pietonul ca ajunge sa traverseze un alt sens de mers, psihologic acesta isi continua drumul fara sa se mai gandeasca la pericolul care ar veni din sensul opus celui din care venea initial, asta lasand la o parte faptul ca butoneaza telefonul mobil sau se apara cu umbrela de masini.
In alta ordine de idei, reducerea limitei de viteza nu ar fi impiedicat producerea acestor accidente deoarece in toate situatiile soferii conduceau cu viteze mult mai mari dacat limita legala. Nu stiu cum i-ar putea opri sa faca asta reducerea limitei legale de viteza cu 10 km/h.
Solutia nu este interzicerea circulatiei sau reducerea limitei legale de vitaza ci supravegherea ei si EDUCAREA PIETONILOR.
Oricum cei care au produs sau vor produce accidente nu vor respecta limitele legale de viteza, oricare vor fi acestea.
In aceasta situatie se procedeaza la fel ca in cazul evenimentelor cu arme de foc.
S-au inasprit conditiile de obtinere a permiselor de port arma fara sa se tina cont de faptul ca cei care au produs evenimentele NU AVEAU PERMIS de port arma deci sunt controlati si purtati pe drumuri tot cei care sunt corecti deoarece un infractor nu are nevoie de acte
DFC
11 Mar 2016
MN
13 Mar 2016
John
10 Mar 2016
zota
11 Mar 2016
Prea mult amatorism dauneaza....
Rezultatele amatorismului il simtim și in modul cum sunt iluminate trecerile de pietoni, amplăsarea trecerilor, afișajul stradal etc.....
Ionescu M.
11 Mar 2016
Gogu
11 Mar 2016
voivodeni
11 Mar 2016
Daniel
13 Mar 2016
Tanasa
13 Mar 2016
Nume
Comentariu