Primăria din Haga a introdus o acțiune în justiție împotriva companiei americane Niantic, cea care dezvoltă jocul virtual Pokemon Go, după ce cererile sale de a gestiona hoardele de jucători de pe o plajă protejată au rămas fără răspuns, relatează EFE.

"Municipalitatea vrea să interzică aceste mici animale virtuale în locurile naturale protejate și pe străzi între orele 23:00 și 7:00", se arată într-un comunicat emis zilele trecute.

Începând din luna august sute de jucători se întâlnesc zilnic pe plaja Kijkduin, de la marginea orașului, pentru a căuta pokemoni virtuali. Principiul jocului este de a prinde, cu ajutorul smartphone-ului, aceste creaturi virtuale ascunse în lumea reală, care pot fi văzute pe ecran grație tehnologiei realității augmentate.

Deși jucătorii sunt o fericire pentru comercianții din zonă, locuitorii acestui cartier balnear se plâng de gălăgia provocată de vânătorii de pokemoni și de gunoaiele lăsate în urma loc. Ei sunt îngrijorați și de stricăciunile pe care le provoacă dunelor și altor locuri protejate.
Prin această plângere, care va fi analizată la 11 octombrie, 'Kijkduin rămâne atractiv pentru vânătorii de pokemoni dar gălăgia și pagubele aduse locurilor protejate vor fi limitate", a informat municipalitatea.

sursa: agerpres