Sari la conținut

Primăria Braşov are pregătite două variante de pârtii de schi

primaria-brasov-are-pregatite-doua-variante-de-partii-de-schi

Ministerul Turismului a organizat zilele trecute un workshop la Bucureşti pe tema pregătirii unui „Master plan de investiţii în turism”, cu scopul de a asigura o viziune de ansamblu privind bunele practici şi strategiile de investiţii în turism.

La întâlnire au fost invitaţi şi reprezentanţii Primăriei Braşov, care au prezentat două propuneri de extindere a domeniului schiabil din Poiana Braşov spre Râşnov.

Prima variantă este amenajarea a 10 km de pârtii noi, cu mai multe grade de dificultate, şi a unei telegondole care să facă legătura între o platformă de pe DN 1E şi Vârful Postăvarul.

Cealaltă opțiune ar fi amenajarea a încă 25 de km de pârtii noi, care să înceapă din zona de plecare a Pârtiei Kanzel şi să asigure legătura cu Râşnovul, caz în care ar trebui să se realizeze două instalaţii de transport pe cablu, dar şi un al doilea lac de acumulare.

Un alt proiect prezentat în cadrul evenimentului de la Ministerul Turismului a fost cel referitor la amenajarea unei pârtii pentru „sănii de vară” de tip alpine coaster. Traseul ar urma să aibă lungimea de 1 km, o diferenţă de nivel de 200 de metri, astfel că sania pe şine ar putea atinge şi viteza de 40 km/h. Valoarea investiţiei este estimată la un milion de euro.

Comentarii

Ultimă oră