Sari la conținut

Prima şcoală din Braşov care va fi extinsă „la container”: Colegiul Emil Racoviţă

prima-scoala-din-brasov-care-va-fi-extinsa-la-container-colegiul-emil-racovita

 Odată cu pandemia de coronavirus una dintre soluţiile luate în calcul pentru extinderea unor unităţi şcolare în regim de urgenţă a fost aceea de amenajare a unor construcţii modulare. Printre şcolile aglomerate din municipiu se numără şi Colegiul de Ştiinţe ale Naturii Emil Racoviţă, unde elevii învaţă în două schimburi.


         Astfel, împreună cu conducerea unităţii şcolare, reprezentanţii Primăriei Braşov au luat decizia amenajări unei astfel de construcţii din containere modulare. În vederea realizării proiectului a fost emis certificatul de urbanism prin care a fost stabilit amplasamentul optim pentru această extindere.


      „În urma discuţiilor avute cu conducerea şcolii, soluţia identificată pentru extindere a fost aceea de amenajare a unei structuri modulare, astfel încât să rezulte 8 noi clase”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.


      Şcoli modulare au apărut deja în Timişoara, care a făcut demersuri în acest sens din luna aprilie, ţinând cont că erau mai multe unităţi care nu aveau capacitatea necesară pentru a putea asigura măsurile de prevenţie care se impun din cauza pandemiei de COVID-19.

Comentarii

Ultimă oră