Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a intervenit, în cursul nopţii de miercuri spre joi (30/31 octombrie 2019), cu utilajele proprii, pentru deszăpezirea mai multor tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Sibiu, Braşov şi Harghita, pe Transfăgărăşan acţiunea de curăţare a zăpezii continuând şi în cursul dimineţii de joi.

   Potrivit purtătorului de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes, în urma ninsorilor care au început să cadă, de miercuri, la ora 17,00 şi până joi dimineaţa, la ora 6,00, s-a intervenit cu nouă utilaje şi s-au răspândit 106 tone de sare pe DN 11B, DN 12, DN 12A, DN 12C, DN 13A, DN 13B, DN 13C, DN 15 în judeţul Harghita.

  De asemenea, s-a intervenit la Predeal, în judeţul Braşov.

  Pe DN 7 C Transfăgărăşan, la Bâlea Lac operaţiunea de deszăpezire a continuat joi dimineaţa.

  Totodată, în urma lapoviţei şi ninsorii căzute în noaptea de miercuri spre joi, un utilaj deszăpezire a intervenit în staţiunea Poiana Braşov, care a împrăştiat circa 5 metri cubi de material antiderapant. În Poiană stratul de zăpadă a măsurat 3 cm. Conform reprezentanţilor Primăriei Braşov, în oraş nu a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire.

   Potrivit Direcției Regionale de Drumuri Brașov, drumarii din Predeal au acționat cu trei utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant, în acea zonă.

   În zilele următoare, temperaturile vor crește până în 15 noiembrie 2019 în Masivul Postăvarul.

   Primul val de ninsoare a fost prezent și la limita județului Brașov cu Covasna, zona spre Întorsura Buzăului, unde temperaturile înregistrate au fost tot 0 grade.