Sari la conținut

Prima întâlnire națională a pasionaților de mașini electrice, la Castelul Bran

prima-intalnire-nationala-a-pasionatilor-de-masini-electrice-la-castelul-bran

Prima întâlnire națională a pasionaților de mașini electrice va avea loc în acest week-end, la Castelul Bran!

Zeci de mașini electrice venite din toată țara vor lua parte la o paradă unică în România în drum spre Castelul Bran. Organizatorii estimează că va fi cea mai mare reuniune de acest fel din Europa de Est. Evenimentul „Mașinile viitorului“ va avea loc în perioada 10-12 mai 2019 la Complexul Cheile Grădiștei din Moieciu.


  Peisajul de basm va avea în prim plan vârful tehnologiei automobilistice. Acesta este un motiv în plus de participare pentru turiști și pentru cei interesați să afle cât mai multe despre mașinile viitorului.


  Proprietarii mașinilor electrice le vor sta la dispoziție celor interesați pentru întrebări în zonele de încărcare a mașinilor, la conferința de presă cu acces public, cât și în parcarea Castelului Bran, într-un decor de excepție care va pune în valoare trecutul și viitorul.


  Evenimentul se desfășoară la inițiativa privată a posesorilor de mașini electrice din România, nefiind organizat de un club sau de altă societate și neavând parte de nici o sponsorizare.


  Întrunirea are ca scop socializarea și promovarea mobilității electrice, dar și găsirea modalităților de a îmbunătăți și de a încuraja tranziția spre electromobilitate în România.

Programul evenimentului „Mașinile viitorului“ (10-12 mai 2019):

10 mai 2019 – Sosirea posesorilor de mașini electrice la Complex Cheile Grădiștei

11 mai 2019, orele 10:00 – 12:00 – Conferință de presă cu acces public la Complex Cheile Grădiștei; Subiectele abordate vor fi legate de mobilitatea electrică în general și de dificultățile legislative, financiare și logistice întâmpinate de către persoanele fizice și juridice care își doresc achiziția unui vehicul electric.


   Tot aici, vizitatorii pot vedea cel mai mare număr de mașini electrice care se încarcă simultan, devenind cel mai mare punct de încărcare pentru vehicule electrice din România. Zona este ușor de găsit de la intrarea în complex, prin indicatoarele temporare.

Ora 12:00 - plecarea caravanei spre Castelul Bran cuprinzând peste 40 de vehicule electrice; pe drum vor fi făcute demonstrații pentru verificarea calității aerului precum și dovedirea zgomotului extrem de redus produs de motoare, în comparatie cu masinile care folosesc combustibili fosili. În funcție de condițiile meteo, imagini unice cu peisaje pitorești vor putea fi surprinse alături de cele mai noi tehnologii auto electrice.

Pentru mai multe amănunte, traseul poate fi vizualizat pe: https://goo.gl/maps/vtY6LQt4sTuh6vQw9

Ora 13:00 – sosirea în parcarea Castelului Bran unde mașinile vor putea fi văzute și „de aproape", într-un decor istoric care va marca un moment aparte în istoria automobilismului românesc. Aici, cei doritori vor avea ocazia chiar și să se plimbe cu noile mașini în calitate de pasageri, în funcție de diponibilitatea fiecărui proprietar.

12 mai 2019, ora 13:00 – la încheierea întâlnirii, unii dintre posesorii de mașini electrice se vor deplasa cu acestea spre Salonul Auto Brașov, în sprijinul electromobilității.

Mai multe amănunte sunt disponibile pe pagina evenimentului de pe Facebook: EV Fan Meetup (Intalnire Nationala).

Intrarea este liberă!

Maşinile electrice (sau EV-urile) capătă din ce în ce mai mulţi adepţi şi în România, iar marii producători auto au deja în plan dezvoltarea maşinilor electrice, în timp ce oficialităţile din Marea Britanie au anunţat că până în 2040 vor elibera şoselele de maşinile care consumă diesel sau benzină. În prezent, numărul estimat al maşinilor electrice înregistrate în România este de aproximativ 2000 de unităţi, cuprinzând atât maşinile personale, cât şi flotele comerciale.

Comentarii

Ultimă oră