La Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, la începutul săptămânii, a avut loc ceremonialul de prezentare a noului drapel de luptă.

     Drapelul de luptă a fost schimbat ca urmare a modificării art. 1, alin. 1 din Legea nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului.

 Conform regulamentelor militare, comandantul Centrului, Colonelul Cătălin Ticulescu, a prezentat drapelul personalului unităţii.

     „Steagul e România, acest pământ binecuvântat al patriei, stropit cu sângele străbunilor noştri şi îmbelşugat cu sudorile muncitorului. El este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii şi unde se vor naşte copiii voştri. Steagul este simbolul devotamentului, credinţei, ordinii, al disciplinei ce reprezintă oastea. Steagul e totodată trecutul, prezentul şi viitorul ţării, întreaga istorie a României!”, a spus comandantul, citându-l pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cel care a înmânat primele steaguri militare din istoria modernă a României, la Cotroceni, în data de 1 septembrie 1863.