Sari la conținut
premiera-pentru-ortopedia-brasoveana-

La Braşov a avut loc prima artroplastie de genunchi – o intervenţie chirurgicală de înlocuire a articulației unui genunchi cu o proteză de tip LEXA.
Operaţia a durat mai mult de trei ore fiind extrem de complexă şi a fost efectuată la o clinică privată. Echipa de medici de la Braşov a fost secondată de cunoscutul doctor Bernard Reigniere, chirurg ortoped de renume din Franţa.
„Am lucrat cu o echipă de medici foarte agreabilă, care m-a ajutat foarte mult la acest caz extrem de dificil. Am avut parte de condiţii perfecte de desfăşurare pentru o intervenţie chirurgicală cu toată tehnică medicală de ultima genarație. Acum nu putem decât să sperăm că pacientul se va recupera rapid şi îşi va recăpăta mobilitatea şi nici nu va mai prezenţa dureri.” a declarat doctor Bernard Reigniere, medic primar cu supraspecializare în chirurgia genunchiului.
Medicul francez a mai povestit cu multă fascinaţie că primul chirurg care a inventat proteza din fildeş pentru genunchi, s-a născut la Iaşi, prin anii 1890. Themistocles Gluck a fost părintele artroplastiei genunchiului, motiv pentru care dr. Bernard Reigniere spune că este recunoscător României că a dat un astfel de vizionar medicinii.
Dr. Bernard Reigniere este recunoscut ca o autoritate în rezolvarea cazurilor dificile de protezare de genunchi. A condus echipa de concepţie şi proiectare a două modele de proteză de genunchi de revizie şi a pus peste o mie de astfel de aparate de înlocuire a articulaţiilor.

Comentarii

Ultimă oră