Sari la conținut

Premieră europeană la Spitalul de Cardiologie din Brașov

premiera-europeana-la-spitalul-de-cardiologie-din-brasov

Premieră europeană la Spitalul de Cardiologie din Brașov, unde a fost implantat primul aparat de modulare a contractilității cardiace.

Acesta este un dispozitiv revoluționar, de ultimă generație, în tratarea insuficienței cardiace.

Primul pacient care a beneficiat de un astfel de dispozitiv se simte foarte bine iar inima sa a început să funcționeze la o capacitate mult sporită.

Insuficiența cardiacă este o boală care afectează un grup foarte mare de pacienți, un milion de români suferă de această afecțiune și este principala cauză de deces în țara noastră.

Boala are două posibile evoluții: moartea subită sau evoluția înspre insuficiență cardiacă refractară, o boală care cauzează extrem de multă suferință.

Practic, boala se caracterizează prin slăbirea capacității cardiace, iar inima nu mai funcționează la parametri optimi din punct de vedere mecanic.

Pentru acest tip de evoluție, pe lângă tratamentul medicamentos, care prelungea viața și ameliora simptomele exista în cazurile avansate si destul de rare  transplantul cardiac.

CCM- aparat de modulare a contractilității cardiace, este singurul aparat care, acționând cu impulsuri electrice de până la 100 de ori mai puternice decât cele ale unui stimulator cardiac, crește capacitatea de contracție a mușchiului inimii, redând pacientului calitatea vieții.

Inima pacientului, în vârstă de 69 de ani, care a optat pentru această intervenție, funcționa la un sfert din capacitatea normală, în pofida tratamentului adecvat și a unui defibrilator cardiac, implantat în urma unui infarct miocardic avut în urmă cu câțiva ani, iar boala lui îl împiedica să ducă o viață obișnuită.

În urmă cu două săptămâni, la Brașov, pacientului i-a fost implantat primul dispozitiv de modulare a contractilității cardiace din estul Europei.

În urma intervenției, pacientul se simte foarte bine, iar inima a început să funcționeze la o capacitate mult sporită.

Spre deosebire de stimulator sau defibrilator, care trebuie schimbate cu totul când i se termină bateria, noul dispozitivul CCM se poate încărca săptămânal acasă, printr-o procedură foarte simplă, care durează aprox  40 de minute.

Comentarii

Ultimă oră