Sari la conținut

Prefectul Braşovului, Ion Gonţea, a revocat, luni, ordinul de intervenţie al echipelor speciale spre zona unde se prăbuşise elicopterul.

Gonţea a declarat în direct la Antena 3 că accidentul a avut loc la graniţa judeţelor Braşov, Dâmboviţa şi Prahova. Apoi, tot prefectul Gonţea a spus că elicopterul s-ar fi prăbuşit în zona văii Ialomiţei. Mai mult, acelaşi Gonţea a declarat, în mod incredibil, că nu se poate ajunge la locul incidentului, prin Braşov. Asta în condiţiile în care posturile de televiziune, inclusiv Antena 3, precizau la momentul declaraţiilor lui Gonţea că accidentul a avut loc în zona Fundata, din judeţul nostru. Aparent sigur pe el, Ion Gonţea a declarat, public, faptul că a revocat ordinul de intervenţie al echipelor speciale din Braşov, trimise spre zona unde se presupunea că se prăbuşise elicopterul. Surse oficiale ne-au declarat în exclusivitate că ordinul de revocare al prefectului nu a fost luat în seamă, iar echipele de intervenţie şi-au văzut de treabă.
Unde s-a prăbuşit elicopterul? Prefectul Braşovului, Ion Gonţea, a declarat luni, la ora 18.53, că ştia încă din jurul orei 17.30, că se prăbuşise un elicopter. Nu se ştia însă, cu certitudine, locul accidentului. Gonţea a afirmat ba că elicopterul s-a prăbuşit la graniţa judeţelor Braşov, Dâmboviţa şi Prahova, ba în zona Văii Ialomiţei. Aşa că, Ion Gonţea, despre care surse autorizate spun că în calitate de prefect coordonează celula de criză constituită în astfel de situaţii, şi-a permis să revoce ordinul prin care echipele de intervenţie fuseseră trimise spre zona accidentului. Deşi chiar el recunoştea că nu avea date certe cu privire la locul tragediei.
Nu l-au băgat în seamă. Chiar dacă incertitudinea cu privire la locul prăbuşirii accidentului plana la acel moment, prefectul Gonţea a hotărât, totuşi, să revoce ordinul prin care echipele de intervenţie fuseseră trimise spre zona accidentului. Surse oficiale din rândul echipelor de intervenţie ne-au declarat, în exclusivitate, că dincolo de incertitudini, dar şi de ordinul de revocare al Prefectului Ion Gonţea, echipele de intervenţie şi-au văzut de drum şi au rămas în zona vizată. Declaraţia de revocare făcută de Ion Gonţea venea în condiţiile în care echipele ISU din judeţele limitrofe Braşovului erau direcţionate spre zona vizată. Pe acelea nu le-a oprit nimeni.  ,,Am vorbit (....) că suntem în zonă şi rămânem acolo. Suntem, până la urmă, obligaţi să facem ce trebuie. Noi trebuia să fim acolo”, au spus surse oficiale din rândul echipelor de intervenţie.
A negat! Contactat telefonic, prefectul Braşovului, Ion Gonţea, a negat, marţi, că a revocat ordinul de deplasare a echipelor de intervenţie spre zona accidentului. Chiar declaraţia de luni a reprezentantului Guvernului în Braşov îl contrazice însă.

Comentarii

Ultimă oră