Sari la conținut

„Povestea mărţişorului”, spectacol pentru copii, la Centrul Cultural Reduta

povestea-martisorului-spectacol-pentru-copii-la-centrul-cultural-reduta

Copiii (mai mari sau mai mici) sunt aşteptaţi, în 1 martie 2019, de la ora 18.00, la Centrul Cultural Reduta, pentru a afla „Povestea mărţişorului” – o adaptare de succes a unei legende româneşti. Este vorba despre un nou spectacol educativ, interactiv şi plin de umor, adus de „Un părinte mai bun” şi Teatrul Coquette.

Povestea spune că fiica Soarelui, tânjind după lumea oamenilor şi plină de drag pentru ei, aruncă pe Pământ numai raze calde care vestesc venirea primăverii. Mama Zmeilor, însă, o vede pe frumoasa fată şi decide să o păcălească să coboare pe Pământ pentru a o duce pe tainicul Munte al Zmeilor, unde este veşnic iarnă, pentru a o da de soţie fiului ei cel mare.

Nimic mai simplu, căci Mama Zmeilor este maestra şiretlicurilor şi astfel, pe Pământ se face noapte, păsările încetează să mai cânte, copiii să se mai joace şi nici florile nu mai vor să înflorească.

Însă, pe Pământ, într-un sat românesc, trăieşte un voinic viteaz, Mărţisor pe numele lui, care, cu ajutorul elementelor naturii, află de acest şiretlic şi porneşte într-o călătorie plină de peripeţii pentru a readuce strălucirea Soarelui pe cer. În drumul său întâlneşte personaje ca Împărăteasa Fluturilor, Copacul cu Mere de Aur, Baba Dochia care îl ajută cu puterile lor fantastice. Ajuns pe Muntele Zmeilor, Mărţişorul se luptă cu Mama Zmeilor şi deşi rănit, o învinge cu ajutorul apei vii. El o eliberează pe Fiica Soarelui, care, fermecată de curajul său, îi oblojeşte rănile cu vălul ei cel alb, care se pătează de sângele voinicului, vindecat de iubirea fetei.

Astfel, iubirea lor reprezentată de şnurul alb cu roşu, simbolizează venirea primăverii şi iubirea curată.

Distribuţia este asigurată de Ruxandra Bălaşu, Celina Niţu şi Alexandra Gabriela Niţă, iar scenografia este semnată de Daniel Divrician.

Spectacolul, organizat de echipa „Un părinte mai bun”, în parteneriat cu „Teatrul Coquette București”, face parte din Campania Caravana cu povești, un proiect care aduce în viața copiilor și a părinților cele mai frumoase povești ale copilăriei, în cel mai frumos mod posibil, prin teatru- pentru că spectacolul este cea mai bună modalitate de a le deschide celor mici universul imaginației și de a se dezvolta, spre a deveni oameni deschiși, cu o cultură foarte bogată.

Spectacol „recomandat copiilor cu vârsta între 4 și 94 de ani :)”
   Preţul unui bilet este de 33 de lei.
   Biletele de intrare acestea pot fi achiziţionate online, pe www.unparintemaibun.ro şi de la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta.

Comentarii

Ultimă oră