Sari la conținut

Ponta despre autostrada Comarnic-Braşov: "În aprilie să ne urcăm pe excavator"

ponta-despre-autostrada-comarnicbrasov-in-aprilie-sa-ne-urcam-pe-excavator


Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri la începutul şedinţei Executivului că va discuta joi la Guvern cu câştigătorul licitaţiei pentru construirea tronsonului de autostradă Comarnic - Braşov.

'Mâine, împreună cu domnul Şova, o spun pentru toţi cei care, nu ca miniştri, ci ca oameni, ca bucureşteni, vă gândiţi la coşmarul de pe DN1, avem întâlnirea cu câştigătorii procedurii privind Comarnic - Braşov şi sper ca în aprilie să ne urcăm pe excavator sau pe buldozer, pe ce o fi, domnul Şova, numai să îi dăm drumul o dată. E important să finalizăm şi acest proiect', a spus Ponta, scrie economica.net .Consorţiul Vinci (Franţa) - Strabag (Austria) - Aktor (Grecia) a câştigat, la finele anului trecut, licitaţia pentru construcţia în concesiune a tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, cu o lungime de 58 de kilometri. Licitaţia pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov nu a fost contestată, iar la jumătatea lunii februarie consorţiul câştigător va prezenta, "în principiu", graficul de execuţie şi punctele în care vor fi organizate şantiere.

Costul de construcţie a autostrăzii este în jur de 1,2 - 1,3 miliarde euro, iar lucrările vor începe în luna aprilie şi ar putea fi încheiate în 2016 sau 2017, declara, în luna noiembrie, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de Pro TV

Comentarii

Ultimă oră