Sari la conținut

Ponta anunţă referendum pentru modificarea constituţiei

ponta-anunta-referendum-pentru-modificarea-constitutiei


Un referendum privind revizuirea Constituţiei ar urma să fie organizat la sfârşitul lunii septembrie sau în octombrie, cu condiţia ca Parlamentul să finalizeze textul până la sfârşitul sesiunii parlamentare de primăvară, a declarat vineri premierul Victor Ponta.
“Dacă ne ţinem de calendar şi eu personal cred că putem să ne ţinem, şi actualul Parlament să nu plece în vacanţă în iulie înainte de a finaliza textul de revizuire a Constituţiei, atunci avem într-adevăr, sfârşit de septembrie, octombrie, după ce mai discutăm, mai vedem încă o dată, întrebăm pe toată lumea, avem ocazia să facem referendumul de validare a revizuirii Constituţiei”, a afirmat Victor Ponta la Realitatea TV.
Între aspectele care vor viza modificarea Legii Fundamentale se numără atribuţiile preşedintelui României, numirea judecătorilor CCR, dar şi atribuţiile Guvernului. Împărţirea României în opt regiuni de dezvoltare ar trebui şi ea prinsă în noua Constituţie. Se mai are în vedere şi limitarea numărului de deputaţi la 300 şi transformarea Senatului într-un fel de Cameră a Regiunilor, în care fiecare judeţ să fie reprezentat doar de doi senatori.

Comentarii

Ultimă oră