Sari la conținut

Pompierii braşoveni au punctat ziua de „Marți 13”, prin activităţi preventive şi de informare

pompierii-brasoveni-au-punctat-ziua-de-marti-13-prin-activitati-preventive-si-de-informare

  Ziua Informării Preventive, Marţi 13, dar şi Ziua Internaţională a Reducerii Riscului la Dezastre, au fost marcate marţi de pompierii braşoveni printr-o serie de activităţi preventive şi de informare.


    Astfel, salvatori din cadrul subunităţilor de intervenţie, dar şi inspectori de prevenire s-au aflat în mijlocul cetăţenilor, au stat de vorbă cu aceştia şi au distribuit, în cele mai aglomerate zone, materiale cu principalele măsuri de protecţie sanitară şi materiale cu recomandări ale temei alese pentru anul acesta, #AcasăÎnSiguranţă.

„Activitatea urmăreşte conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor privind apărarea împotriva incendiilor în locuinţa proprie, cât şi ce i-ar putea salva pe timpul nopţii în cazul producerii unui incendiu (dotarea locuinţelor cu detectoare de fum autonome şi stingătoare de incendiu)”, a precizat maior Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.


   Începând cu anul 2011, IGSU s-a raliat iniţiativei desfăşurată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi - 13 este marcată Ziua informării Preventive. De asemenea, tot în 13 octombrie, este marcată şi Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor, instituită în 1989, la iniţiativa Adunării Generale a Naţiunilor Unite.


      „Multe persoane asociază ziua de marţi, numărul 13 şi pisica neagră cu ghinionul. Noi credem că «ghinionul» poate fi prevenit! Multe dintre efectele unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate dacă vă informaţi la timp şi să ştiţi cum să acţionaţi corect! Este pentru binele dumneavoastră şi al familiei dacă identificaţi potenţialele pericole, vă însuşiţi şi aplicaţi măsurile şi regulile de prevenire a eventualelor situaţii de urgenţă.

Pentru mai multe informaţii utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă accesaţi portalul https://fiipregatit.ro/  sau descărcaţi aplicaţia DSU din Google Play Store şi AppStore”, a mai transmis reprezentantul pompierilor din Braşov.

Comentarii

Ultimă oră