La doar câteva zile de la lansarea publică a campaniei de informare și prevenire “RESPECTĂ-ȚI VECINII!” polițiștii locali au fost invitați să participe la prima adunare generală a Asociației de Proprietari din cartierul Tractorul.

 

Vorbim de șase blocuri date recent în folosință, motiv pentru care mulți dintre proprietari sau chiriași încă nu se cunosc între ei. Mai mult decât atât, unii dintre aceștia nu sunt familiarizați cu parte din regulile pe care legiuitorul le-a făcut pentru o mai bună conviețuire socială la bloc. Muzica dată la maximum de unii vecini, la ore târzii din noapte, reprezintă una dintre problemele cu care s-au confruntat unii dintre cetățenii din zonă, așa cum ne-au și spus la întâlnire.

 

Polițiștii locali le-au transmis celor prezenți la ședință mesajul campaniei, care se referă, în principal la obligația respectării PROGRAMULUI DE LINIȘTE, regulă valabilă și obligatorie pentru toți locatarii oricărui condominiu. Agenții au vorbit cu fiecare participant la ședință în momentul în care le-au împărțit fly-ere ce conțin mesajul campaniei, precum și informații cu privire la aspectele legislative în aceste cazuri.


Proiectul a fost extins la întreg municipiul Brașov, iar polițiștii locali vor da curs oricărei invitații venită din partea brașovenilor pentru a le răspunde la întrebările legate de vecinătatea la bloc și îmbunătățirea calității vieții la comun, în conformitate cu competențele legale ale polițistului local.