Sari la conținut

Poiana Braşov pregătește pârtiile pentru competiții sportive internaționale

poiana-brasov-pregateste-partiile-pentru-competitii-sportive-internationale

Premieră în România: Pârtie injectată în Poiana Braşov! Această operaţiune va permite atingerea unor viteze foarte mari de coborâre la schi.

În premieră pentru România, administratorii domeniului schiabil din Poiana Braşov vor pregăti o pârtie prin injectarea cu apă. Este vorba de partea inferioară a pârtiei Subteleferic, pe care se va desfăşura FIS Cup Open, în perioada 3-7 martie 2019 (concursul propriu zis va fi în 5 şi 6 martie 2019).

Injectarea cu apă, preluată din sistemul de producere a zăpezii artificiale, a început ieri, cu zona de start a pârtiei şi a continuat cu celelalte segmente.

Astăzi a avut loc amenajarea pârtiei, care va sta apoi închisă până la finalizarea concursului.

„Această amenajare, prin injectare cu apă, este posibilă datorită faptului că vara trecută, la sistemul de înzăpezire artificială din zona pârtiei omologate pentru competiţii FIS (Federaţia Internaţională de Schi), au fost instalate nişte echipamente care permit cuplarea sistemului de injectare la sistemul de producere a zăpezii artificiale.

Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, această operaţiune de amenajare a pârtiilor va asigura condiţii deosebite pentru competiţia de săptămâna viitoare şi va permite atingerea unor viteze foarte mari de coborâre”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Braşov.

Comentarii

Ultimă oră