Sari la conținut

Poetul Ion Mureşan este primul laureat al Premiului Naţional pentru Literatură Libris

poetul-ion-muresan-este-primul-laureat-al-premiului-national-pentru-literatura-libris

Începând de la ediţia din acest an, în cadrul Târgului Internaţional de Carte şi Muzică, un scriitor român contemporan este premiat pentru întreaga sa activitate, în urma unei selecţii naţionale. Anul acesta, juriul a decis acordarea premiului poetului Ion Mureşan.

„Prin instituirea acestui premiu, Braşovul intrã pe harta oraşelor care contează în promovarea valorilor literare autentice”, a declarat Adrian Lesenciuc, preşedinte al filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România.

Distincţia a fost însoţită de un premiu în valoare de 5.000 de lei, iar odată cu acordarea acestui premiu, autorul Ion Mureşan a primit şi un contract de editare al unui volum propriu prin editura Libris Editorial.

„Eu am mare respect pentru Libris, care a devenit o instituţie în jurul cãrţii şi, vã rog sã mă credeţi, este foarte greu să faci în jurul cărţii o instituţie serioasă, în jurul editării cărţii şi în jurul difizării. Mărturisesc admiraţie pentru faptul că sunt oameni care investesc în carte şi care au grijă de copiii noştri care sunt cărţile. Mulţumesc Libris-ului pentru frumoasa onoare pe care mi-a fãcut-o”, a declarat scriitorul Ion Mureşan, primul câştigãtor al premiului Libris.

Premiul a fost decernat într-un spectacol de gală, în cadrul Târgului Internaţional de Carte şi Muzică Libris, ediţia a XVI-a, care a avut loc în perioada 21 - 24 martie, la Aula Universităţii.

„Înfiinţarea şi susţinerea unui premiu naţional de literaturã a venit ca un pas firesc pentru Libris, care de 27 ani, activeazã pe piaţa de carte din România. De-a lungul timpului ne-am asumat nu doar un rol important în comerţul de carte, dar şi o muncă de aducere în atenţia publicului a valorilor culturale autentice, a literaturii care poate trece proba vremii”, a mărturisit Virgil Oniţã, Fondator al grupului de firme Libris.

Comentarii

Ultimă oră