Sari la conținut

Podul spre Tărlungeni va fi deschis traficului la începutul lui octombrie

podul-spre-tarlungeni-va-fi-deschis-traficului-la-inceputul-lui-octombrie

Lucrările de amenajare a noului pod peste pârâul Timiș la ieșirea din cartierul Uzina 2 spre Tărlungeni au fost definitivate în proporție de 75%, iar în această perioadă se montează grinzile. Urmează să fie asamblate 8 grinzi, fiecare cu o lungime de 24 de metri.

După finalizarea acestei etape va fi turnat planşeul de beton, apoi straturile de asfalt şi vor fi realizate celelalte finisaje.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, se estimează că lucrările la acest pod vor fi gata în 40 sau 50 de zile, astfel că în prima parte a lunii octombrie se va putea circula pe el.


  Finanţarea este asigurată integral de la bugetul local. Lucrările sunt efectuate de firma Recon, care a construit şi pasajul de pe strada Independenţei, precum şi pasajul nou de la Fartec.


  Podul de peste Timişul Sec urmează să asigure legătura Braşovului cu DJ 103 C şi cu DJ 103 D, precum şi cu ocolitoarea Braşovului.


  Amenajările se efectuează în conformitate cu actele normative în domeniu. Va avea amenajate trotuare pe ambele sensuri cu o lățime de 1,5 metri, față de 1 metru, cum este la podurile vechi.

Noul pod (cu o lungime de 56,6 metri) se construieşte în locul celui vechi (o lungime de 57 de metri şi o lăţime a carosabilului de 7 metri) , ridicat în urmă cu zeci de ani, care ajunsese într-un stadiu avansat de degradare. Din cauza vechimii, suprastructura sa începuse să se degradeze foarte tare în zona trotuarelor, a scurgerilor şi a rosturilor, apărând fisuri, care au dus la desprinderea unor bucăţi de tencuială, fiind impusă demolarea lui.


  În prezent, legătura dintre Braşov şi Tărlugeni este asigurată pe un pod provizoriu.

Comentarii

Ultimă oră