Sari la conținut

Ploieştiul pare victimă sigură în faţa handbalistelor de la Corona

ploiestiul-pare-victima-sigura-in-fata-handbalistelor-de-la-corona

Etapa cu numărul 18 a primei ligi de handbal feminin, programează la Braşov un  duel între David şi Goliath. Ocupanta locului secund în ierarhia primei ligi, Corona Braşov, va primi replica formaţiei CSM Ploieşti, echipă care a contabilizat pînă acum doar 10 puncte şi care se află în luptă pentru evitarea retrogradării. Braşovencele nu mai pot rata play-off-ul de pe poziţia secundă a clasamentului şi vor să facă o repetiţie bună înainte de jocul de la Baia Mare, cu liderul la zi al primei divizii. Corona Braşov - CSM Ploieşti se dispută miercuri seară, de la ora 18.00, în sala sporturilor Dumitru Popescu Colibaşi.  
Se pot concentra? Braşovencele ştiu că au o problemă cu lipsa de concentrare când întâlnesc adversari mai slabi cotaţi, dar dau asigurări că astăzi această carenţă va fi eliminată. „Ne dorim să câştigăm fiecare meci, indiferent care este numele adversarului. Chiar dacă vom juca împotriva unui adversar mai slab, ne vom mobiliza pentru a câştiga chiar la o diferenţă confortabilă, pentru a mulţumi publicul care va veni să ne susţină!” spune jucătoarea Coronei, Nicoleta Tudor. „Este adevărat că în momentul când jucăm cu adversari mai slabi cotaţi parcă ne pierdem din concentrare. Intrăm în jocul lor haotic, nu ştiu ce să zic. Cu Ploieştiul ne dorim să câştigăm punctele puse în joc, să ne demonstrăm valoarea şi dacă se poate să facem şi spectacol!” a declarat şi Oana Cârstea. „În mod sigur, CSM Ploiești nu va veni în plimbare la Brașov. Este un joc care necesită atenție și implicare. Trebuie să ne autodepășim din punct de vedere al motivației și să oferim publicului un spectacol frumos. Este un meci din care, obligatoriu, trebuie să cucerim cele trei puncte”, a declarat antrenorul Bogdan Burcea.
„Voi lucra cu jucătoare din România!” HCM Baia Mare şi mai nou CSM Bucureşti, transferă pe bandă rulantă. Baia Mare a obţinut deja semnăturile unor super jucătoare: multipla campioană mondială, europeană şi olmpică, extrema de origine norvegiană Camilla Herem, dar şi braziliencele Do Nascimento şi Arenhart. Bucureştiul se va întări tot cu două campioane mondiale din Brazilia: centrul  Paula Rodrigues şi portarul Maysa Pessoa. La CSM Bucureşti ar putea ajunge şi alte două handbaliste din Brazilia. Este vorba despre Fernanda Franca da Silva şi Deonise Cavaleiro, inter şi extremă stânga, respectiv inter dreapta care evoluează acum la Hypo Viena. Dacă Franca da Silva are şanse mari să semneze cu gruparea bucureşteană, Cavaleiro negociază şi cu o altă echipă din Europa, care pare în pole-position să obţină semnătura interului drept. Tehnicianul Coronei, Bogdan Burcea, nu este impresionat de achiziţiile delor două echipe şi spune că Braşovul va transforma doar jucătoare de calitate din România. „Este adevărat că Brazilia a devenit campioană mondială, dar aceste fete au jucat împreună! Este politica fiecărui club de a face transferuri, noi suntem adepţii jucătoarelor din România. Cu 2-3 transferuri bune din ţară, eu sunt convins că ne putem bate de la egal la egal, şi cu Baia Mare şi cu CSM Bucureşti!” este de părere antrenorul Coronei, Bogdan Burcea.

Comentarii

Ultimă oră