Sari la conținut

Planuri imobiliare pentru strada Traian Grozăvescu

planuri-imobiliare-pentru-strada-traian-grozavescu

În zonă se va construi primul bloc, dar şi un complex studenţesc


   Comisia de Circulaţie a municipiului Braşov a dat avizul pentru proiectul imobiliar de pe strada Traian Grozăvescu. Acolo se va construi un bloc cu 6 etaje. Peste drum, se va ridica şi complexul studenţesc al Universităţii Transilvania.

Avizul pentru proiectul imobiliar a fost dat pentru SC Tipotex SA, iar construcţia aprobată ar urma să aibă trei niveluri la subsol, parter şi şase etaje. În clădire se vor amenaja 90 de apartamente, dar şi spaţii pentru birouri.

Pe lângă acest proiect, tot pe strada Traian Grozăvescu (mai exact unde este acum parcarea din spatele Aulei Universităţii), se va amenaja un complex studenţesc al Universităţii Transilvania.

Realizarea acestui complex studenţesc a fost anunţată încă din anul 2017 de rectorul Universităţii „Transilvania”, Ioan Abrudan, care a declarat că se aşteaptă la un cămin cu 100 - 150 de camere, iar numărul total de locuri depinde de capacitatea ulterioară a camerelor. Pe lângă spaţiile de cazare, vor exista spaţii multifuncţionale, spaţii de alimentaţie publică, parcaje, spaţii tehnice şi un bazin de înot.

Potrivit certificatului de urbanism solicitat de Universitatea „Transilvania” anul trecut, în zonă se poate construi o clădire cu regimul de înălţime P+4 (patru etaje), cu accente de P+6 (şase etaje). Investiţia va beneficia de finanţare de la bugetul de stat, printr-un program derulat de Guvernul României.

Comentarii

Ultimă oră