Sari la conținut
planetariul-de-la-zoo-brasov-e-aproape-gata

Începute în vara anului trecut, lucrările la planetariul de la Grădina Zoologică Braşov sunt aproape gata. Mai exact, potrivit directorului general al Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pînzaru, proiectul este finalizat în proporţie de 90%. Lucrările sunt efectuate de firma Har&H, iar valoarea investiţiei se ridică la 8.301.572 lei.

Planetariul este amenajat în clădirea în formă de trunchi de con, de lângă intrarea în parcul Zoologic Braşov. Printre altele, pentru a asigura o experienţă vizuală cât mai realistă, în proiect a fost prevăzută realizarea unui dom din aluminiu perforat. De asemenea, spre deosebire de alte planetarii din România, la cel de la Zoo Braşov, scaunele vor fi înclinate.

În ceea ce priveşte dotările, la planetariul de la Zoo Braşov va exista un sistem superior de proiectare digitală - 4K - prin intermediul a două video-proiectoare. Acest sistem poate fi îmbunătăţit ulterior până la nivelul 8K sau 3D. Planetariul va fi dotat şi cu un lift pentru persoanele cu dizabilităţi.

    Pe lângă amenajarea planetariului, în proiect mai sunt prevăzute şi lucrări de resistematizare a accesului în parcul zoologic, astfel încât cei care doresc să viziteze numai planetariul vor avea o intrare separată.

Planetariul de la Grădina Zoologică Braşov va fi cel mai mare din România, având o capacitate de 92 de locuri. Comparativ, alte planetarii mari din România au 45 – 50 de locuri.

În ceea ce priveşte politica de preţuri, pentru fiecare dintre cele două obiective se va plăti bilet separat, însă, încă de anul trecut, directorul Grădinii Zoologice Braşov a anunţat că va exista şi posibilitatea achiziţionării unui „pachet” care să cuprindă şi vizitarea planetariului şi a parcului zoologic.

Acesta a precizat la momentul respectiv că preţul acestui „pachet” va fi mai mic decât celor două bilete individuale.

Comentarii

Ultimă oră