Sari la conținut

Planetariu, pinguini şi foci la Zoo Brașov, din 2018

planetariu-pinguini-si-foci-la-zoo-brasov-din-2018

Conducerea Grădinii Zoologice Braşov va semna în cursul acestei luni contractul de lucrări pentru amenajarea planetariului. Licitaţia a fost lansată în luna mai, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost 9 iunie.

Potrivit directorului Zoo Braşov, Alin Pînzaru, pentru acest proiect s-au luat în considerare două oferte care au fost evaluate din punct de vedere tehnic şi financiar, fiind stabilit câştigătorul, însă procedura a fost blocată, după ce rezultatul a fost contestat de firma clasată pe locul secund. Contestația a fost recent soluționată.

Valoarea contractului este estimată la peste 5,6 milioane de lei, dintre care pentru lucrările propriu-zise a fost luată în calcul suma de 5,4 milioane de lei.

Termenul de finalizare a proiectului  este de 9 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Acesta de la Braşov va fi cel mai mare planetariu din România, cu o capacitate de 92 de locuri.

În plus, 2018 va fi un an al premierelor la Grădina Zoologică Braşov. Conform directorului Zoo Brașov, Alin Pînzaru, parcul se va mai bucura de un proiect inedit: o mică „Antarctică” în oraș, cu pinguini şi foci.

Instituția are în plan, pe lângă realizarea unui adăpost pentru pinguini şi foci, construcția unui spațiu pentru tamarini sau marmosete, dar şi a unora pentru păsări exotice şi a unei case a insectelor.

Pe de altă parte, Alin Pînzaru a anunţat că în cursul acestei luni se va semna contractul de lucrări pentru amenajarea casei maimuţelor.

În plus, tot în acest an se vor semna și contractele de lucrări pentru ţarcul primelor zebre aduse la Braşov şi pentru amenajarea adăpostului pentru suricate.

Comentarii

Ultimă oră