Sari la conținut

Plan pentru Brașov: „CFR municipal”, cu o linie rapidă pe calea ferată

plan-pentru-brasov-cfr-municipal-cu-o-linie-rapida-pe-calea-ferata

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat că unul dintre planurile „Axei BBC” este introducerea unui tren de mare viteză între Braşov şi Bucureşti.

Trenul de mare viteză nu va opri în alte stații!

„Vrem să introducem şi un concept propriu de mobilitate. Până vin chinezii să facă autostrada Comarnic – Braşov, vrem să introducem o cursă rapidă pe calea ferată Braşov - Bucureşti, fără oprire între staţii intermediare. În acest mod, se va economisi între o oră şi o oră jumătate”, a declarat primarul.

Edilul a precizat că această cursă ar urma să fie administrată de o societate comercială creată de cele două municipalităţi, aceasta urmând să achiziţioneze şi trenul. De asemenea, el nu consideră că ar exista o problemă legală în înfiinţarea unei curse, din moment ce infrastructura feroviară a statului român este administrată şi de alţi operatori privaţi.


   În prezent, conform datelor disponibile pe site-ul CFR Călători un tren Inter Regio, parcurge cei 166 de kilometri dintre Braşov şi Bucureşti în 2 ore şi 50 de minute, iar un tren Regio în aproximativ 3 ore şi 45 de minute. Practic, dacă timpul s-ar reduce cu o oră, în tren ar putea ajunge de la Braşov la Bucureşti într-o oră şi 50 de minute.

Pe de altă parte, în ultima şedinţă de plen a Consiliului Local Braşov, aleşii au votat o hotărâre privind cotizaţia anuală a municipiului Braşov pentru Axa Asociaţia „Axa de dezvoltare Braşov – Bucureşti - Constanţa” (Axa BBC), în cuantum de 154.000 lei/an. În schimb, la propunerea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti se va dezbate un proiect de hotărâre potrivit căreia Capitala ar urma să plătească anual o cotizaţie de aproape 3 milioane de lei.

Comentarii

Ultimă oră