Sari la conținut

Piața Sfatului va fi luminată de sute de candele

piata-sfatului-va-fi-luminata-de-sute-de-candele

Organizaţia E.M.M.A. va celebra miercuri, 15 octombrie “Ziua internaţională a comemorării bebeluşilor şi a copiilor”, eveniment ce se desfăşoară în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar şi în câteva ţări europene. În această zi, la ora 19.00 se aprind lumânări care sunt lăsate să ardă timp de o oră, în memoria copiilor plecaţi prea curând dintre noi. Astfel, datorită diferenţei de fus orar, se va crea un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului şi va dura 24 de ore. În România, evenimentul organizat la iniţiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A., a ajuns la cea de-a cincea ediţie şi se va desfăşura simultan în 16 oraşe, inclusiv la Braşov, în care, la ora 19.00 se vor aprinde sute de lumânări în memoria copilaşilor plecaţi prea curând dintre noi. Evenimentul va avea loc la Braşov, în Piaţa Sfatului, în faţa Muzeului de Istorie, începând ucu ora 19.00.

“Dorinţa noastră este, că prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane şi să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind astfel alinare părinţilor îndoliaţi dar şi să atragem atenţia asupra ratei ridicate a mortalităţii infantile din România.

Cine nu poate ajunge la eveniment poate totuşi participa indirect, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla. Am aprecia dacă aţi fotografia lumânările aprinse şi le-aţi trimite pe adresa: contact@organizatiaemma.ro.”
Mişcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 când preşedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebeluşilor şi copiilor decedaţi.

Comentarii

Ultimă oră